SNP: Obrazloženje presude Ratki Knežević ući će u anale najbesprizornijih akata pravosuđa

"Ova tragikomična presuda je najbolji primjer očigledne nemoći i politizacije državnih institucija i svakako će doprinijeti još većem padu povjerenja u pravosuđe Crne Gore, koje je odavno poljuljano"

2773 pregleda1 komentar(a)
Ilustracija

Socijalistička narodna partija osudila je presudu izrečenu Ratki Knežević, majci poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića.

Kako su saopštili iz SNP-a, presuda i obrazloženje presude izrečene Knežević "još jedna su potvrda lošeg stanja u kojem se nalazi pravosudni sistem Crne Gore".

"U obrazloženju presude, koja će ući u anale najbesprizornijih akata crnogorskog pravosuđa, navodi se da je šezdesetdevetogodišnja nastavnica u penziji ugrozila pripadnike organa reda i predstavljena je, u najmanju ruku, kao vojni specijalac. Postavlja se pitanje kako je gospođa Knežević uspjela da utjera strah u kosti desetinama do zuba naoružanih policajaca? Kao da je cijela crnogorska javnost neznavena, sudija u ovom slučaju zanemaruje činjenicu da su pripadnici Uprave policije ranom zorom upali u kuću Kneževića, probudili ukućane i izvršili klasičnu premetačinu i demoliranje njihovog porodičnog doma, o čemu postoje i bjelodani dokazi", saopšteno je iz SNP-a.

Dodaju da je ovom presudom "degradirana uloga pravosudnog sistema", i "bačena mrlja na integritet policijskih službenika i cijele Uprave policije".

"Ova tragikomična presuda je najbolji primjer očigledne nemoći i politizacije državnih institucija i svakako će doprinijeti još većem padu povjerenja u pravosuđe Crne Gore, koje je odavno poljuljano", navodi se u saopštenju SNP-a.