DF: Ratki Knežević kazna od 500 eura, ako ne plati, 60 dana zatvora

"Sudeći po obrazloženju kazne koju je donijela sudija Milanka Kaluđerović, penzionisana šezdesetdevetogodišnja nastavnica Ratka Knežević prekršila je Zakon o javnom redu i miru jer je u svom porodičnom domu ugrozila desetine maskiranih policajca i trojicu nemaskiranih policijskih inspektora koji su predvodili upad i demoliranje porodične kuće Kneževića", navode iz DF-a
10136 pregleda 16 komentar(a)
Ratka Knežević, Foto: Luka Zeković
Ratka Knežević, Foto: Luka Zeković

Ratka Knežević, majka jednog od lidera Demokratskog fronta, Milana Kneževića, kažnjena je od strane Suda za prekršaje novčanom kaznom od 500 eura. Ako kaznu ne plati u predviđenom roku, ona će biti zamijenjena za šezdeset dana zatvora, saopšteno je iz DF-a.

"Sudeći po obrazloženju kazne koju je donijela sudija Milanka Kaluđerović, penzionisana šezdesetdevetogodišnja nastavnica Ratka Knežević prekršila je Zakon o javnom redu i miru jer je u svom porodičnom domu ugrozila desetine maskiranih policajca i trojicu nemaskiranih policijskih inspektora koji su predvodili upad i demoliranje porodične kuće Kneževića. Ugroženi inspektori Jovović, Radusinović i Maksimović, dokazani heroji u borbi protiv škaljarskog i kavačkog klana, višestruko nagrađivani zbog zasluga na rešavanju najmisterioznijih ubistava, zaplijeni prekookeanskih tovara kokaina, po prvi put u svojoj karijeri osjetili su neopisivi strah kad su s dugim cijevima u 05.30h vidjeli goloruku penzionerku u spavaćici. Sudija Milanka Kaluđerović ipak nije uspjela, uprkos stručnom znanju i naporima, utvrditi kad su inspektori osjetili veći strah, da li kad ih je Ratka Knežević nazvala po njihovim riječima “Milovim kriminalcima”, ili kad im je zaprijetila puštanjem kavkaskih ovčara". Ili je strah možda bio najveći kad su u porodičnoj kući Kneževića umjesto oružja, eksplozivnih naprava i kokaina, našli sabrana djela Njegoša, Dostojevskog, Čehova, Joneskoa, Crnjanskog, Andrića... i naravno sablju iz Dagestana. A pošto heroji inspektori Jovović, Radusinović, Maksimović i onih pedesetak specijalaca sa fantomkama i dugim cijevima nisu našli ono što su tražili, Ratka Knežević treba da ide u zatvor šezdeset dana ukoliko ne plati kaznu od 500 eura", navode iz DF-a.

To je, kako navode, lice "ovog kukavičkog režima koji, nesposoban da se izbori sa virusom koji prijeti da napravi haos u Crnoj Gori, koristi kriminalizovano pravosuđe s nesmanjenim intenzitetom i s produženim radnim vremenom da nastavi “sveti rat” protiv Milana Kneževića, njegove porodice ali i čitavog DF-a."

"Kao što do sada nisu uspjeli u svom naumu, tako im neće uspjeti ni ovog puta da eliminišu DF, uprkos iživljavanju nad našim aktivistima i porodicama. A s obzirom na osetljivost režima i njegovih uniformisanih satrapa na istinu, savjetujemo Dušku Markoviću i Milu Đukanoviću da, umjesto što licemjerno pozivaju na političku solidarnost i jedinstvo, pročitaju zapažanja i kletve sopstvenih građana, koji im svakodnevno poručuju da su najgora pošast koja je Crnu Goru ikad zadesila i da, nakon što prođe muka koja je zahvatila Crnu Goru, svaki od njih će završiti na višegodišnjoj robiji. Vox populi, vox Dei", zaključuju u DF-u.

Bonus video: