Habib se uzda u borbu u klinču, Gejdži u razorne udarce

Nurmagomedov želi da vrati titulu od privremenog šampiona Gejdžija i dođe na korak od apsolutnog rekorda u UFC

4966 pregleda0 komentar(a)
Habib Nurmagomedov, Foto: Reuters

Borbe u oktagonu prekinule su blokadu svjetskog sporta u eri pandemije kovida-19, u maju na Floridi, a od danas kreće nova serija UFC borbi na Ostrvu boraca, ali u Abu Dabiju.

Glavna borba cijelog mjeseca planirana je za večeras - okršaj jednog od najboljih boraca svih vremena, Dagestanca Habiba Nurmagomedova i privremenog šampiona lake kategorije, Amerikanca Džastina Gejdžija.

Upravo je Gejdži “upao” kao zamjena Nurmagomedovu u borbama na Floridi i iznenadio je zemljaka Tonija Fergusona. Nurmagomedov zbog koronavirusa nije mogao stići na Floridu, ali je tipovao na Gejdžija u okršaju sa Fergusonom. Habibu je od koronavirusa u julu preminuo otac, koji mu je bio i trener.

- Moj suparnik je žestok. Zna kako da bije rukama i nogama. Tačnije, pesnicama tuče kao lopatom, a ima i sjajan lou-kik. Ipak, kada ga dohvatim u klinč mogu ga “daviti” cijelo veče. Bitno je samo jednom da ga dohvatim i oborim. To je razlika između američkog i dagestanskog stila. Oni bi da sve riješe u prvoj rundi, ali mi kada uhvatimo rivala ne damo mu da udahne. Bitno je, dakle, da kao protiv Konora Mekgregora, izdržim njegovu brzinu u prvoj rundi. Potom je sve jednostavnije - kazao je Nurmagomedov, koji je u karijeri izgubio samo jednu rundu u 28 dobijenih mečeva.

Povezani članci

23. Oktobar 2020.

Habib se vraća da bi ušao u legendu

Habib bi pobjedom bio na korak do rekorda - 30 trijumfa bez poraza u oktagonu. Gejdži, sa druge strane, srećan je zbog velike prilike koja mu se ukazala. Doduše, zaslužio je pobjedom nad Fergusonom u maju ove godine.

- Posmatrao sam borbe Habiba, čak i pored oktagona. No, od momenta kada sam ga dobio za rivala nisam gledao njegove mečeve. Želim da se fokusiram na sebe, tačnije svoju najbolju verziju. Habib se nikada nije borio protiv boraca koji znaju da udaraju i neću dozvoliti da mi se previše približi. Ako to pokuša - dobiće žestok odgovor - naglasio je Gejdži.

Njih dvojicu vezuje veliko prijateljstvo, pošto je Gejdži pomogao Habibu u skidanju kilaže za meč prije četiri godine. Dagestanac se vratio sa dvogodišnje pauze nakon brojnih povreda, a oba njegova partnera bila su zauzeta pripremama za svoje mečeve. Nurmagomedovu je bio potreban partner kako bi skinuo kilažu pred zvanično mjerenje, a Gejdži se ponudio da pomogne...