Raonić: Zahtjev koji sam potpisala sebi je pravno validan i za mene kao ljekara je bio dovoljan

"U vremenu kada se zdravstveni sistem nadljudskim naporima bori za svaki ugroženi život građana, najmanje što se očekuje je da su i svi mediji društveno odgovorni. Posao ljekara, koji obavljam 23 godine, moja je najveća satisfakcija, a materijalna se u ovom periodu mjerila isključivo i jedino zaradom koju kao zaposleni primam"

11016 pregleda15 komentar(a)
Raonić, Foto: TV Vijesti

Zahtjev koji sam potpisala ispred Klinike za očne bolesti sebi kao vršiocu dužnosti direktorice KCCG, apsolutno je pravno validan i za mene kao ljekara je bio dovoljan, jer se odluka o istom ne donosi na nivou Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), saopštila je danas Danijela Raonić, vršiteljka dužnosti direktorke KCCG.

Dnevni list Dan je pisao da je ona odlučila da u toku epidemije koronavirusa zaposli dodatni kadar na Klinici za očne bolesti, gdje je po svemu sudeći i u novembru zadržala funkciju direktora, pa je samoj sebi uputila molbu, adresiranu sa jedne na drugu funkciju.

"Sve ostalo je zahtijevalo dodatne pravne radnje, ovlašćivanje kolega i administriranje koje ne smije biti prioritet u ovom vremenu teške epidemiološke krize. Samo ljudski životi nemaju cijenu. U vremenu kada se zdravstveni sistem nadljudskim naporima bori za svaki ugroženi život građana, najmanje što se očekuje je da su i svi mediji društveno odgovorni. Posao ljekara, koji obavljam 23 godine, moja je najveća satisfakcija, a materijalna se u ovom periodu mjerila isključivo i jedino zaradom koju kao zaposleni primam. Najveća mjera mog uspjeha mi je, koliko je zadovoljstvo više od pet hiljada pacijenata koje liječim na godišnjem nivou. Na ovakve i slične konstatacije se ubuduće neću oglašavati, smatram da je briga o zdravlju gradjana neuporediva sa bilo čime drugim", saopštila je Raonić.

Povezani članci

18. Novembar 2020.

Đurović Raonić samu sebe zamolila za pomoć