Đurović Raonić samu sebe zamolila za pomoć

"Poštovana direktorka, obraćam Vam se sa molbom angažovanja jednog kliničkog ljekara na Klinici za očne bolesti. Potreba za njim postoji zbog izuzetno velikog obima posla na klinici, kako konzervativnog tako i operativnog dijela, a naročito na heliant procesu", navodi se u dopisu direktorice Klinike za očne bolesti, koji je uputila sebi, tj. direktorici KCCG-a

32189 pregleda 828 reakcija 54 komentar(a)
Danijela Đurović Raonić, Foto: TV Vijesti
Danijela Đurović Raonić, Foto: TV Vijesti

Vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra Crne Gore Danijela Đurović Raonić odlučila je da u toku epidemije koronavirusa zaposli dodatni kadar na Klinici za očne bolesti, gdje je po svemu sudeći i u novembru zadržala funkciju direktora, pa je samoj sebi uputila molbu, adresiranu sa jedne na drugu funkciji, piše Dan.

"Poštovana direktorka, obraćam Vam se sa molbom angažovanja jednog kliničkog ljekara na Klinici za očne bolesti. Potreba za njim postoji zbog izuzetno velikog obima posla na klinici, kako konzervativnog tako i operativnog dijela, a naročito na heliant procesu", navodi se u dopisu direktorice Klinike za očne bolesti, koji je uputila sebi, tj. direktorici KCCG-a.

Dopis sa klinike potpisala je sa oba prezimena, a naslovila ga je na Danijelu Raonić.

Ona u obraćanju sebi navodi : "Napominjem da je klinika za oftamologiju primarna, sekundarna i tercijalna djelatnost za opštine Podgorica, Danilovgrad i Kolašin, a sekundarna i tercijalna za cijelu Crnu Goru. S poštovanjem, direktorka klinike za očne bolesti Danijela Đurović Raonić".

Sporni dopis datiran je na 4. novembar 2020. godine pod brojem 03/01-25437.

Vlada je krajem oktobra imenovala Đurović Raonić za v.d. direktora KCCG, nakon što je neurolog Jevto Eraković odnio ostavku na tu funkciju zbog nespojivosti sa poslaničkom u Skupštini Crne Gore.

Ona će biti vršilac dužnosti do imenovanja direktora KCCG, a najduže do šest mjeseci.

Đurović Raonić je radni odnos započela 1998. godine u Domu zdravlja Podgorica, a nakon pripravničkog staža radila je u službi Hitne medicinske pomoći. Od 2000. godine zaposlena je na klinici za očne bolesti.

Na funkciju direktorice te klinike imenovana je 2018. godine, kada ju je upravo Eraković postavio na to mjesto.

Nova v.d. direktorica supruga je Radula Raonića, savjetnika odlazećeg premijera Duška Markovića.

Bonus video: