SNP Žabljak: Vladina zamjena teza u želji da obmanu građane

"SNP je dovoljno informisan o svemu onome o čemu iznosi kritički i javan stav"

3126 pregleda6 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović

Reagovanje odlazeće Vlade na jučerašnje saopštenje Opštinskog odbora SNP Žabljak predstavlja svojevrsnu zamjenu teza kojom se žele obmanuti stanovnici grada pod Durmitorom, saopšteno je iz žabljačkog odbora SNP-a.

"Prvo, SNP je dovoljno informisan o svemu onome o čemu iznosi kritički i javan stav. Ni jednom svojom rečenicom nijesmo pomenuli da je država nadležna nad skijalištem ,,Javorovača” znajući da je to privatno vlasništvo. Eventualmo zatvaranje skijališta ,,Javorovača” je pomenuto kao potez koji bi uz najavljeno izmiještanje žičare bio poguban za žabljački turizam", navode iz SNP-a.

Drugo, dodaju iz te partije, reagovanje odlazeće Vlade je eklatantan primjer medijskog spinovanja. "Pozivanje na UNESCO i zaklanjanje iza njegovog izvještaja je nešto što u kako vi rekoste ,,ozbiljnoj politici” ne može proći. UNESCO u svom najnovijem izvještaju ni u jednoj rečenici ne pominje da je protiv rekonstrukcije postojeće žičare. U julu mjesecu ove godine imali smo priliku da čujemo izvještaj UNESCA koji su nam sopštili ministar Aleksandar Bogdanović i Milica Nikolić sekretarka crnogorske nacionalne komisije za UNESCO i apsolutno nigdje se ne pominje da je UNESCO protiv rekonstrukcije postojeće žičare."

Treće, ističu iz SNP-a, konstatovanje da je pokrenuta procedura raskida ugovora sa izvođačem radova, kako bi se izbjegli nepotrebni troškovi za budžet je porazna i imala bi smisla da Vlada nije nabavila žičaru prije nego što je i dobila zvaničan stav Uneska. "Što bi mi Durmitorci rekli kako vi kažete u dokolici ,,Spremo se ražanj a zec još u šumi”. Ne konsultovanje pozitivno-pravnih propisa u ovom slučaju nas je dovelo u ovu situaciju. Konstatacija da je ovo urađeno kako bi se izbjegli nepotrebni troškovi je samo po sebi kontradiktorna. Sama činjenica da je za 1250 metara žičare izdvojeno 9,5 miliona je poznavaocima ove problematike više nego začuđujuća. Koliko ste mislili o troškovima govori i činjenica da ste izgradnju vještačkog jezera i dovod vode uložili 4,5 miliona eura, a ono još nije povezano, odnosno razvučena infrastruktura za topove. Jedan top koji je bio na Savinom kuku prije dvadesetak dana je odnijet. Očigledno je da su građani Žabljaka prozreli i osujetili još jedan pokušaj svojevrsnih dilova između funkcionera odlazeće vlasti I firmi koje su bliske istoj."

I četvrto, zaključuju iz OO SNP Žabljak, "naravno da je lijepo u dokolici čitati Samuela Beketa". "U ovim zimskim danima jedino što nam preostaje je druženje sa dobrom knjigom. Za dokolicu ste se svojski potrudili da nam je obezbijedite. Na našu veliku žalost mi u Žabljaku nemamo ni bioskopa, ni sportskih dešavanja, ni književnih večeri, ni pozorišnih predstava gdje bi smo mogli da utrošimo svoje slobodno vrijeme. Ali, nadamo se da će se i to brzo promijeniti", zaključuje se u saopštenju.