SNP: Radulović da poništi odluku o protjerivanju Božovića

"Izjavom da je odluka prethodnog ministra ishitrena, Radulović je potvrdio našu ocjenu da je ovaj potez „adaktiranog“ ministra vanjskih poslova bio posljedica isključivo političke i zlonamjerne konotacije“

4439 pregleda5 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića da poništi odluku o proglašenju ambasadora Srbije Vladimira Božovića personom non grata.

Iz te partije kazali su da to građani koji su glasali za smjenu „odnarođene“ vlasti očekuju od Radulovića, kako bi se na taj način dao podstrek jačanju i stabilizovanju vjekovnih bratskih odnosa naroda Srbije i Crne Gore.

Iz SNP-a su pozvali Radulovića da poništi odluku bivšeg ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića, koji, kako su naveli, kao tehnički ministar u tehničkoj Vladi nije ni mogao da je donese.

"Izjavom da je odluka prethodnog ministra ishitrena, Radulović je potvrdio našu ocjenu da je ovaj potez „adaktiranog“ ministra vanjskih poslova bio posljedica isključivo političke i zlonamjerne konotacije“, rekli su iz te partije.

Iz SNP-a su ocijenili da je tumačenje Darmanovića i Ministarstva o isteku agremana potpuno netačno i da nema utemeljenja u Bečkoj konvenciji.

"SNP je ranije ukazala na to da je ovaj gest bivše vlasti, kao i njihov napad na evropskog komesara Varheljija, koji se takođe založio za preispitivanje ove odluke, pokazao njihovo pravo lice i činjenicu da su se samo verbalno zalagali za evropski put a da je antievropska politika bila osnov njihove vladavine svih ovih godina“, navodi se u saopštenju.

Povezani članci

09. Decembar 2020.

Radulović: Božoviću bespovratno ukinut agreman