Mijović: Jedna lopta je odlučila, posljednji napad je trebalo da ide na Ivanovića

Cedevita Olimpija i Budućnost Voli igraće u četvrtak meč ABA lige

10714 pregleda8 komentar(a)
Melvin Edžim na meču u Ljubljani, Foto: Eurocup

Košarkaši Budućnost Volija imali su šansu da naprave brejk na prvom gostovanju Top 16 faze Evrokupa, ali su poraženi u Ljubljani od Cedevite Olimpije 74:71.

"Kao što smo očekivali, bila je to utakmica na jednu loptu, protiv dobrog tima, koji igra veoma dobru košarku posebno na svom terenu. Ta jedna lopta je otišla na stranu Cedevite Olimpije", kazao je trener Budućnosti Petar Mijović.

Izjednačena utakmica svih 40 minuta, najveća prednost domaćina iznosila je pet razlike u uvodu meča, Budućnost je imala plus sedam početkom druge četvrtine.

Na kraju "plavi" su imali napad za izjednačenje ili pobjedu, kod rezultata 73:71, nakon tajm-auta Kobs je promašio.

"Igrali smo u većem dijelu meču dobro, promašili smo neke otvorene šuteve, dozvolili neke ofanzivne skokove... Na tajm-autu kod posljednjeg napada smo odlučili da lopta ide na Nikolu Ivanoviću, ne znam zašto se to nije dogodilo. Mislim da smo mogli do pobjede i prije tog posljednjeg napada. Čestitke Cedeviti Olimpiji, vidimo se u četvrtak, očekujem sličnu utakmiucu", kazao je Mijović.

Cedevita Olimpija i Budućnost Voli igraće u četvrtak meč ABA lige.

Trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac čestitao je igračima svog tima na "pobjedi, odličnoj fizičkoj utakmici i timskom duhu".

"Nije lako zaustaviti Budućnost na 70 poena, to je veoma talentovana ofanzivna ekipa. Bili smo kao tim, svako ko je ušao na teren dao je energiju i impuls i to je ono što nas je tjeralo da idemo dalje", kazao je Golemac.