Pavićević odbio da priča na konferenciji: "ABA liga mi je oduzela slobodu govora"

"Da ne bih pravio trošak i sebi i svom klubu moji odgovori će biti ovakvi...", kazao je Pavićević i potom jednom vrijeme ćutao, nakon čega je konferencija završena

30284 pregleda21 komentar(a)
Pavićević i Jeremić na današnjem meču, Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Trener Mornara, Mihailo Pavićević nije komentarisao današnji meč sa Megom u 18. kolu ABA lige.

Pavićević je nakon poraza 90:89 došao u pres salu, sjeo, a potom izjavio:

"S obzirom na evropski Zakon o ljudskim pravima, gdje je zagrantovana sloboda govora, nažalost to je meni oduzeto pravilnikom ABA lige. Da ne bih pravio trošak i sebi i svom klubu moji odgovori će biti ovakvi...", kazao je Pavićević i potom jednom vrijeme ćutao, nakon čega je konferencija završena.

Nije najjasnije zbog čega je Pavićević odbio da komentariše meč, osim ako nije u pitanju revolt zbog meča suspenzije, koja je dobio nakon isključenja na meču sa Crvenom zvezdom.

Trener Mege, Vladimir Jovanović čestitao je svojim igračima na pobjedi.

"Znali smo protiv koga igramo, u najavi smo napomenuli da se radi o respektabilnom timu. Svaki naš pad koncentracije u prvom poluvremenu kažnjavali su šutem za tri poena, pogotovo Jeremić. Ipak, ostali smo u rezultatskom priključku. U drugom poluvremenu promijenili smo karakter i vjerovali da možemo da dođemo do preokreta. Držali smo neku aktivnu razliku između devet i šest poena, koja nam je dala nadu da možemo da uđemo u egal završnicu i da dođemo do pobjede što smo i učinili. Čestitam Mornaru na rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone. Čestitam i mojim igračima na partiji - vjerovali su i donijeli su nam pobjedu", kazao je Jovanović nakon meča.