Poraz Mornara u Beogradu: Smit u posljednjoj sekundi pogodio za pobjedu Mege, Keni Gejbrijel tragičar

Mega - Mornar 90:89

33943 pregleda 85 reakcija 39 komentar(a)
Sa današnjeg meča, Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov
Sa današnjeg meča, Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Košarkaši Mornara poraženi su danas od Mege 90:89 u 18. kolu ABA lige, a koš za pobjedu domaćih postigao je Skuči Smit u posljednjoj sekundi meča.

Tragičar utakmice je Keni Gejbrijel - Amerikanac je šest sekundi do kraja, pri vođstvu Mornara 89:88 imao dva slobodna bacanja, ali je oba promašio, nakon čega je Filip Petrušev uhvatio loptu, dodao do Smita, koji je pogodio polaganje.

U sjenci nevjerovatnog poraza Mornara ostale su sjajne partije Marka Jeremića i Derika Nidama. Jeremić je meč završio sa 28 poena, a pamtiće se da je vezao sedam trojki. Nidam je imao 22 poena, Nemanja Gordić dodao je 13, a Džonatan Hamilton deset poena. U timu Mornara danas nije bilo povrijeđenih Džejkoba Pulena i Ajzee Vajtheda.

Nakon izjednačene prve četvrtine, Mornar je sredinom druge napravio seriju 14:0, poveo 51:37 i domaćima u poslednja tri minuta i 45 sekundi prvog poluvremena dozvolio samo jedan poen. Taj poen postigao je Marko Simonović sa linije slobodnih bacanja.

Mega je odgovorila u drugom poluvremenu, odigrala bolje u odbrani i serijom 8:0 prišla na šest poena zaostatka na kraju treće četvrtine (61:67). Nije tu bio kraj - u posljednjih deset minuta domaći su uspjeli da priđu na dva poena minusa, da bi se potom ušlo u penal završnicu, gdje je tim Vladimira Jovanovića imao više sreće.

Megu su do pobjede vodili Marko Simonović sa 23 poena i sedam skokova, Filip Petrušev dodao je 19, Malkolm Kazalon 14, a Smit i Milenko Tepić po 11 poena.

Mornar je današnjim porazom prepustio prvo mjesto Igokei. Tim Mihaila Pavićevića je na drugoj poziciji sa skorom 13-4. Mega je poziciju ispod sa skorom 12-6.

U ABA ligi slijedi pauza zbog obaveza u nacionalnim kupovima, a na programu su i FIBA kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Mornar u narednom kolu 26. februara dočekuje Krku.

Bonus video: