Cicipas: Letio sam kao ptičica, velika pobjeda za mene i moju zemlju

Nadal je samo dva puta do danas gubio meč u kome je vodio 2:0, od Federera 2005. u Majamiju i Fonjinija 2015. na US openu

3468 pregleda2 komentar(a)
Foto: Reuters

Stefanos Cicipas je napravio podvig, od izgubljene pozicije – beznadežne – došao je do velike pobjede nad Rafaelom Nadalom.

Gubio je 2:0 od velikog šampiona, na kraju slavio u pet sjajnih setova.

“Emocije su me preplavile, ovo je neopisiv osjećaj. Bio sam u dubokoj rupi nakon prva dva seta, kao da mi nema povrartka. Osvajanje trećeg mi je dalo nadu, podigao sam glavu, dobio sigurnost i smirenost, a letio sam kao ptičica. Težak meč, mnogo sam patio, ali sam ponosan na način na koji sam se borio. Ovo je velika pobjeda za mene i za moju zemlju”, rekao je Cicipas.

Nadal je samo dva puta do danas gubio meč u kome je vodio 2:0, od Federera 2005. u Majamiju i Fonjinija 2015. na US openu.

foto: Sofascore

“Imam iskustvo, stekao sam ga godinama, trudio sam se da ostanem miran, posebno kada sam smanjio na 2:1. Ništa se ne događa slučajno. Kada sam napravio brejk u petom setu i servirao za meč, rekao sam sebi: Ovo je najteži gem u tvom životu. I tako je bilo”, rekao je Grk.