Nadal završio učešće u Melburnu: Podvig Cicipasa - od 0:2 do pobjede za pamćenje

Cicipas - Nadal - 3:2 (3:6, 2:6, 7:6, 6:4, 7:5)

9223 pregleda 13 komentar(a)
Cicipas, Foto: Reuters
Cicipas, Foto: Reuters

Grčki teniser, Stefanos Cicipas uspio je da se plasira u polufinale Australijan opena, nakon što je danas posle preokreta eliminisao Rafaela Nadala - 3:2 (3:6, 2:6, 7:6, 6:4, 7:5).

Meč je trajao četiri sata i pet minuta, a Cicipas se drugi put plasirao u polufinale turnira u Melburnu nakon što je to učinio 2019. godine.

A današnji duel može se podijeliti na dva dijela - prvi, koji je apsolutno pripao Nadalu i drugi u kojem je bolji bio Cicipas. Grk je napravio veliki podvig, nadoknadio dva seta zaostatka i plasirao se u polufinale prvog Grend slema u sezoni.

Nadal je odlično počeo meč, poveo 2:0 u setovima, da bi Cicipas treći set uveo u taj-brejk koji je riješio u svoju korist i smanjio na 2:1.

Stat Cici Nadal
foto: Sofascore

Tada počinje pad Nadala u igri. U četvrtom setu Grk je stigao do brejka u devetom gemu, u narednom servirao i izjednačio - 2:2.

Peti, odlučujući set riješen je u 11. gemu - Cicipas je imao tri brejk šanse, prvu iskoristio, potom u narednom gemu, nakon velike borbe, odservirao za plasman u polufinale.

Nadal je završio učešće na turniru, na kojem je samo jednom bio šampion - 2009. godine.

Cicipas će u polufinalu igrati protiv Danila Medvedeva.

Bonus video: