Đoković: Moj najbolji meč na turniru, mogao sam da udarim lopticu, da zamahnem

Branilac titule u polufinalu turnira u Melburnu eliminisao Aslana Karaceva - 3:0

19229 pregleda28 komentar(a)
Đoković na današnjem meču, Foto: Reuters

Novak Đoković igraće deveto finale u Melburnu, nakon što je danas u polufinalu Australijan opena savladao Rusa Aslana Karaceva - 3:0 (6:3, 6:4, 6:2).

Đoković je rekorder Australijan opena - ima osam titula, nikada nije izgubio u finalu ovog takmičenja...

“Najbolja situacija za mene od početka ovog turnira. Mogao sam da zamahnem, da udarim lopticu. U pravom trenutku, u najboljem trenutku. Ovo je bio moj najbolji meč na turniru. Vrlo sam zadovoljan“, rekao je Đoković nakon meča.

Za devetu titulu u Melburnu Đoković će igrati sa boljim iz duela Danila Medvedeva i Stefanosa Cicipasa, koji je juče nakon pet setova eliminisao Rafaela Nadala.

“Gledao sam taj meč, Rafa je dominirao, a onda je Stefanos sjajno odigrao. Vjerovatno je to najbolji meč na turniru. Zaista su obojica igrali na visokom nivou. Ali kada govorimo o visokom nivou, možda je tu Medvedev trenutno najbolji u poslednja tri mjeseca. Osvojio je završni turnir prošle godine, pa ATP kup sada... Biće sigurno meč pun intenziteta. Uzimam kokice i uživam“, kazao je Đoković.

Finale je na programu u nedjelju u 9:30. Đoković ima dva dana da se pripremi.

“Oporavak je sada najbitniji. Posle ću sa timom vidjeti da li ću da treniram. Vjerovatno dan pred meč, u subotu, radićemo na nekim specifičnostima, u zavisnosti od toga protiv koga ću igrati. Ali spreman sam. Imao sam dovoljno mečeva, dovoljno udaraca, dovoljno treninga. Spreman sam. Dobro osjećam loptu, dobro je udaram“, poručio je Đoković.