Petar Popović: Tihi heroj i adut za bekove Monaka

Petar Popović sjajnim izdanjima u odbrani ubijedio Dejana Milojevića da mu povjeri najteže zadatke. Dokazao se protiv Jake Blažiča i Džordana Lojda, večeras u 18 sati ga čekaju nezgodni bekovi Monaka

3639 pregleda8 komentar(a)
Popović na utakmici sa Crvenom zvezdom, Foto: Savo Prelević

Na drugoj utakmici na klupi Budućnosti, kada je u Podgoricu stigao Virtus, Dejan Milojević nije dao ni sekundu svom nekadašnjem igraču iz Mege, Petru Popoviću. Bila je to čudna situacija za crnogorskog reprezentativca, koji je uvijek, naravno kada je bio zdrav, dobijao šansu bar da pomogne u odbrani.

Cetinjanin, međutim, nije očajavao, već se radom izborio za minutažu. I ne samo to, postao je jedno od glavnih oružja Milojevića u defanzivi, o čemu najbolje govore izdanja protiv Cedevita Olimpije i Crvene zvezde. U ključnom meču za plasman u četvrtfinale Evrokupa, u „džep” je stavio Jaku Blažiča, a onda u derbiju za 1. mjesto u ABA ligi potpuno iz ritma izbacio prvu violinu „crveno-bijelih”, Džordana Lojda.

Popović je dao svega dva poena, ali je i pored toga bio jedan od najzaslužnijih za više nego nadmoćan trijumf nad Beograđanima (83:63).

- Nisam očekivao onako ubjedljivu pobjedu. Vjerovao sam da ćemo odigrati dobru utakmicu, jer smo imali pet dana da se pripremimo, što smo i pokazali. Bili smo svježiji, izašli sa više energije i zasluženo slavili onolikom razlikom - rekao je 24-godišnji Cetinjanin.

Budućnost ima pet utakmica do kraja i realne šanse da plej-of ABA lige dočeka kao prvoplasirana ekipa, ali se o tome još ne razmišlja.

- Pobjeda nad Zvezdom nam mnogo znači, ali ne razmiljamo toliko daleko. Idemo utakmicu po utakmicu, zgusnut je raspored i misli su nam samo u sadašnjosti. Fokus je na dvije utakmice protiv Monaka, poslije toga imamo Mornar i to je najdalje o čemu razmišljamo. Svjesni smo pozicije u kojoj se nalazimo, a probaćemo da pobijedimo na svakoj utakmici.

Crnogorski reprezentativac će na velikim iskušenjima biti večeras u Monte Karlu i za tri dana u Ljubljani protiv agresivnih, brzih i nezgodnih bekova Monaka, ali ni Di Bostu, Markosu Najtu i Robu Greju neće biti lako sa njim...

- Očekujem dvije izuzetno zahtjevne utakmice. U odbrani ćemo morati da budemo na visokom nivou, jer su Bost, Najt i Grej izuzetno agresivni i uvijek napadaju koš. Moramo da odigramo dobro defanzivno, a mislim da ćemo u napadu imati prostora protiv njihove odbrane - zaključio je Popović.