Budućnost u Monte Karlu: Protiv Zvezdana kao sa Zvezdom

Košarkaši Budućnost Volija večeras (18 časova), nepunih 48 sati nakon velike pobjede nad Crvenom zvezdom, u prvom meču četvrtfinala Evrokupa gostuju Monaku Zvezdana Mitrovića

12373 pregleda 117 reakcija 2 komentar(a)
Vili Rid, Foto: Savo Prelević
Vili Rid, Foto: Savo Prelević

U SAD je u četvrtak počeo March Madness, završnica NCAA šampionata u košarci koja se gleda širom planete.

Za košarkaše Budućnost Volija svojevrsno „martovsko ludilo” je krenulo prije dvije noći pobjedom nad Crvenom zvezdom u derbiju ABA lige (83:63), a nastavlja se već večeras (18 časova) gostovanjem Monaku u prvoj utakmici četvrtfinala Evrokupa.

Revanš je u petak u Ljubljani, a već u ponedjeljak možda i ključni meč u ostatku regularnog toka regionalnog takmičenja protiv Mornara u Baru.

A March Madness može da se kompletira posljednjeg dana mjeseca, za kada je planirana eventualna majstorica sa timom koji vodi bivši crnogorski selektor Zvezdan Mitrović.

Ako sve to prođu trijumfalno, Dejan Milojević i njegovi igrači će imati veliku šansu da se za Evroligu bore i kroz Evrokup i kroz ABA ligu, jer bi plej-of mogli da dočekaju kao prvoplasirani tim.

- Očekuje nas velika utakmica, igramo protiv sjajne ekipe, koju predvodi vrhunski trener. Poštujem rad Zvezdana Mitrovića i svaka mu čast za sve što je napravio u karijeri. U dobrom smo momentu, a nadam se da nas utakmica koju smo odigrali protiv Crvene zvezde neće emotivno isprazniti, da ćemo uspjeti da se resetujemo i odigramo što bolje - istakao je Milojević.

Glavna snaga Mitrovićevog tima je spoljnja linija, u kojoj dominiraju tri Amerikanca. Prvi strijelac je Rob Grej, koji je već igrao protiv „plavih” u dresu Metropolitena i u Parizu im dao 19 poena, za trunku više nego što mu je prosjek u dresu „kneževa” u Top 16 fazi (18,5). Di Bost, kojem je Budućnost bila prva stanica u Evropi još u sezoni 2012/2013, drugi je po prosjeku koševa (14,4) i indeksu (15,3), a prvi je asistent (4,7), dok je Markos Najt (14,2) prošle sezone, kao član Ludvigzburga, bio MVP finalnog turnira Bundeslige.

Zapažen učinak imaju i bivši centar Crvene zvezde Matija Lesor (11,7 poena, 5,9 skokova, indeks 16,3) i Džalil O’Brajen (9,6). U timu su još svega tri seniora, ali sa skromnijim učinkom - Abdulaje Endoje, Vilfrid Jegete i Damijan Inglis.

- Imamo svoje adute i vjerujem da možemo da pobijedimo svakoga - naglasio je trener Budućnosti.

Monako je već prebacio plan za ovu sezonu, jer je u grupi sa Huventudom, Nanterom i Unikahom izgubio samo jedan meč i stekao prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, ali i u eventualnom polufinalu u duelima sa pobjednikom para Metropoliten - Gran Kanarija.

- Očekuju nas dvije zahtjevne utakmice u Monte Karlu i Ljubljani. Neće biti lako - Monako ima kvalitetnu ekipu, fizički jaku. Moramo da se pripremimo što bolje. Pobjeda protiv Zvezde je dodatni motiv i energija da nastavimo pobjednički niz. Moramo da nastavimo sa ovakvom igrom, da se svi zajedno borimo i mislim da onda imamo velike šanse da prođemo u polufinale - jasan je Zoran Nikolić.

Bonus video: