URA: Napad na Kočana "kap u prepunoj čaši", raskrstiti sa atmosferom straha, agresije...

"Kao partija snažno ćemo se založiti da napad na novinare u Krivičnom zakoniku Crne Gore bude definisan kao napad na službeno lice čime bi sankcije za ovo krivično djelo bile mnogo oštrije"

10384 pregleda11 komentar(a)
Foto: Građanski pokret URA

Građanski pokret URA oštro osuđuje napad na glavnog i odgovornog urednika nedjeljnika "Monitor“ Esada Kočana, saopšteno je danas iz te partije.

"Smatramo da je ovaj napad "kap u prepunoj čaši" i država i cijelo društvo moraju odlučno da raskrste sa atmosferom straha, agresije i nedemokratskih tekovina", kazali su iz GP URA.

Oni su pozvali sve subjekte u društvu da oštro osude ove izgrede nasilnika i ljudi koji zadiru u temelje evropske i demokratske Crne Gore a državu da najodlučnije stane na put huliganstvu, kriminalu i mafiji.

"Kao partija snažno ćemo se založiti da napad na novinare u Krivičnom zakoniku Crne Gore bude definisan kao napad na službeno lice čime bi sankcije za ovo krivično djelo bile mnogo oštrije. Slobodno i profesionalno novinarstvo su temelji univerzalnih vrijednosti ujedinjene Evrope ali i svijeta, a svaki nasrtaj na takve vrijednosti mora biti sasječen u korijenu i to bez odlaganja", zaključuju oni u saopštenju.