UP: Napadnut urednik "Monitora" Esad Kočan, uhapšena jedna osoba

Kočan prijavio da mu je ispred zgrade u kojoj živi prišla njemu nepoznata osoba, koja mu je uputila uvrjedljive i prijeteće riječi, te da je u jednom trenutku i fizički nasrnuo na njega, hvatajući ga revere mantila

87112 pregleda 673 reakcija 117 komentar(a)
Kočan (arhiva), Foto: Boris Pejović
Kočan (arhiva), Foto: Boris Pejović

Glavni i odgovorni urednik "Monitora" Esad Kočan napadnut je juče u popodnevnim satima u Podgorici, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je, prema saznanjima "Vijesti", uhapsila pedesetpetogodišnjeg Dragutina Šukovića, koji je zadržan nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu. Tereti se za krivično djelo - ugrožavanje sigurnosti.

Iz policije je saopšteno da je Kočan sinoć prijavio da mu je oko 17 časova, ispred zgrade u kojoj živi, prišla njemu nepoznata osoba, koja mu je uputila uvrjedljive i prijeteće riječi, te da je u jednom trenutku i fizički nasrnuo na njega, hvatajući ga revere mantila.

"E.K. je otišao u svoj stan i pozvao prijatelja kako bi sa njim krenuo do stanice policije da prijavi događaj. Po izlasku iz zgrade osumnjičeni je nastavio sa uvredama i počeo fizički da nasrće na E.K. koji ga je tom prilikom odgurnuo štapom koji je imao kod sebe, po izjavi E.K. Policija je identifikovala lice i lišila ga slobode", navodi se u saopštenju.

Iz UP dodaju da su policajci, prije hapšenja, prevezli D.Š. u Klinički centar Crne Gore na ukazivanje ljekarske pomoći, gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede u vidu dva hematoma u predjelu ruke.

Bonus video: