Nimanbegu i Đeljošaj: Abazović iznosi neistine na račun albanskih poslanika

"Ne mogu razumjeti nivo populizma Abazovića da sve jednako etiketira. Taj populizam možda i uspijeva kod nekih krugova, ali takva etiketiranja su nemoralna jer su neistinita", rekao je Nimanbegu

13611 pregleda33 komentar(a)
Nimanbegu i Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Poslanik Force Genci Nimanbegu i predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj kazali su da su neistinite tvrdnje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da su manjinske partije "histerične" iz razloga što su dobijale stanove

Nimanbegu je naveo da niko iz Albanske liste niti iz Force nikada nije dobio nikakav stan od Vlade, niti kredit za to pitanje.

On je za tvrdnje Abazovića kazao da su izmišljotine i laž.

"U momentu kada u Skupštini, od partija manjinskih naroda, su samo Bošnjačka partija i albanski poslanici smatram da se njegova izjava odnosi i na nas", naveo je Nimanbegu.

Dodao je da albanski poslanici nijesu u politici zbog privatnih imteresa.

"I ne mogu razumjeti nivo populizma Abazovića da sve jednako etiketira. Taj populizam možda i uspijeva kod nekih krugova, ali takva etiketiranja su nemoralna jer su neistinita", naveo je Nimanbegu.

Đeljošaj je u saopštenju naveo da Abazović "nastavlja sa napadima uperenim protiv albanskih političkih subjekata".

"Ovog puta se obrušio novom klevetom, da smo navodno "dobili stanove od države i da smo histerični". Kada je u pitanju politički subjekt koji ja predstavljam, uvjeravam vas, javno, da od osnivanja do današnjeg dana niti jedan funkcioner Albanske alternative nikada nije dobio niti jedan stan, kredit ili bilo kakav drugi oblik privilegija od države. Koristim ovu priliku da javno pozovem g-dina Abazovića da objavi imena svih funkcionera Albanske alternative, i to neka počne od mene lično. I to vezano ne samo za njegove posljednje tvrdnje, već za bilo koji oblik zloupotrebe ili za bilo koji primjer gdje smo prekršili zakon. U suprotnom, ukoliko javno ne objelodani i ne potvrdi paušalno izrečene tvrdnje, pozivam ga da smogne snage i uputi javno izvinjenje za još jednu u nizu laži koje je uputio na naš račun", naveo je Đeljošaj.