CR investment: Informacije iznijete na račun naše kompanije neistinite

Simptomatično je da dotični nije naveo kupoprodajne ugovore sa 35 (tridesetpet) lica od kojih smo kupili veći dio zemljišta nego što je posjedovala “Vektra Boka”, mahom mještana i stanovnika opštine Herceg Novi u potpuno transparentnoj kupovini a na obostrani interes i zadovoljstvo svih subjekata uključenih u proces

2466 pregleda0 komentar(a)
Foto: Shutterstock

Građevinsko-investiciona firma CR investment reagovala je na navode predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića da "Aco Đukanović iza firmi koje su nezakonito otuđile državno zemljište kupovinom od Brkovića".

Reagovanje CR investments prenosimo integralno.

"Njegovu izjavu u prvi mah nismo željeli komentarisati smatrajući je neozbiljnom. Međutim, imamo obavezu prema svim bivšim vlasnicima zemljišta na lokalitetu Žanjic koja se graniči sa zemljištem kupljenim od preduzeća “Vektra Boka” da ove navode dematujemo.

Naša kompanija je iznošenjem grubih neistina nazvana “pripadnikom dijela organizovane kriminalne grupe koja je na štetu građana i države Crne Gore otuđila zemljište, u konkretnom slučaju na lokalitetu Žanjica na Luštici”.

Kompanija “Cr Investment” d.o.o. je privatna kompanija koja se samostalno bavi investicijama i razvojem turizma u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na Žanjic i kao takvi osjećamo potrebu da zarad informisanja javnosti, demantujemo izjave gospodina Marka Milačića, da li zlonamjerne ili njemu podmetnutne lažne informacije ali svakako neistinite.

Napominjemo da je prije kupovine bilo koje parcele na predmetnom lokalitetu uključujući i zemljište preduzeća “Vektra Boka” iskontrolisano pravo stanje vlasnika parcele i da su sva dokumenta bila pravno i zakonski ispravna bez opterećenja ili bilo kojih drugih tereta. Gospodin Milačić navodi samo našu trgovinu sa preduzećem „Vektra Boka”, gdje je zemljište iz tog kupoprodajnog ugovora samo manji dio našeg investicionog plana i sadašnjeg vlasništva. Simptomatično je da dotični nije naveo kupoprodajne ugovore sa 35 (tridesetpet) lica od kojih smo kupili veći dio zemljišta nego što je posjedovala “Vektra Boka”, mahom mještana i stanovnika opštine Herceg Novi u potpuno transparentnoj kupovini a na obostrani interes i zadovoljstvo svih subjekata uključenih u proces.

Što se tiče ostalih navoda i imaginarnih konstrukcija navedenih u tekstu, naš svaki dalji komentar je suvišan.

Pozivamo nadležne organe da ispitaju navode krivične prijave u što kraćem roku kako bismo se kao kompanija, nakon završetka procesa nadležnih organa, mogli daljim sudskim putem obratiti povodom narušavanja prava na čast i ugled, iznošenjem pomenutih navoda i kleveta.

Ovim putem završavamo sva dalja medijska oglašavanja na ovu temu", navodi se u reagovanju.