Sekulović: Nisam kriv što je DPS radi političkih kalkulacija izdvojila UP u samostalni organ

"Relevantna istraživanja govore o porastu povjerenja u rad policije, iako znam da vas to ne raduje. Naprotiv, znam i osjećam, da vas to boli", poručio je Sekulović

14385 pregleda20 komentar(a)
Sekulović, Foto: Savo Prelević

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulovć kazao je da nije kriv što je Demokratska partija socijalista (DPS) radi političkih kalkulacija izdvojila Upravu policije u samostalni organ, koji podrazumijeva samostalan budžet.

Sekulović je reagovao na navode Borisa Muratovića, člana Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) da policija poslove obavlja koristeći privatne automobile i da ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović treb da podnese ostavku ako ne može da obezbijedi sredstva za rad.

Ministar navodi da saopštenje DPS-a zaslužuje odgovor jer je u njemu sadržano nekoliko zlonamjernih konstatacija.

"Gospodine Muratoviću, nije resorni ministar kriv što je prije tri godine sklopljen ovakav ugovor, još manje što ste radi političkih kalkulacija izdvojili Upravu policije u samostalan organ, koji, zbog pojašnjenja građankama i građanima Crne Gore, podrazumijeva da Uprava policije ima samostalan budžet i kadrovsku politiku", rekao je Sekulović.

Kazao je da je tačno da problem postoji i da će biti riješen, ali da nije tačno da je uticao na nadležne organe.

"Naprotiv, ohrabrivao sam ih na autonomno djelovanje. To je svakom dobronamjernom jasno, mada me ne čudi da vam je to teško da shvatite. Osim samostalnosti i nezavisnosti rada određenih državnih organa, mora se poštovati i pretpostavka nevinosti. Relevantna istraživanja govore o porastu povjerenja u rad policije, iako znam da vas to ne raduje. Naprotiv, znam i osjećam, da vas to boli. Savjetujem vam da date doprinos daljem jačanju povjerenja i ostavite se dječijih saopštenja", zaključio je Sekulović.