Muratović: Besprizorne scene, policija poslove obavlja koristeći privatne automobile

"Sekulović umjesto da se posvetio rješavanju ovog problema, on se na skandalozan način miješao u istrage, i pokušavao da relativizuje nedjela koja čine Vladini činovnici: od gaženja građana na Bogetićima, do vladinog službenika Kandića", kazao je Muratović

9932 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Muratović, Foto: DPS
Muratović, Foto: DPS

I pored brojnih apela upućenih ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i Vladi Crne Gore, ne nazire se kraj agoniji u koju su doveli Upravu policije ostavivši ih bez sredstva za rad, odnosno službenih automobila, kazao je Borise Muratović, član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Muratović smatra da su besprizorne su i uznemiravajuće scene na drumovima širom države, u kojim policija obavlja svoje poslove koristeći privatne automobile zaposlenih i da takvi prizori smanjuju autoritet policiji, a u isto vrijeme ohrabruju kriminalce.

"Nažalost, na društvenim mrežama pojedinci zbijaju šale na račun časnih pripadnika policije. Čuvari reda i mira su krivicom Vlade i resornog ministra, postali predmet ismijavanja, izloženi degradaciji i poniženju. U isto vrijeme ministar Sekulović umjesto da se posvetio rješavanju ovog problema, on se na skandalozan način miješao u istrage, i pokušavao da relativizuje nedjela koja čine Vladini činovnici: od gaženja građana na Bogetićima, do vladinog službenika Kandića. U oba slučaja pokazalo se da je ministrovo zalijetanje bilo nesvrsishodno i da je ishod istrage bio prilično drugačiji od onoga što je tvrdio ili sugerisao Sekulović". kazao je Muratović.

Ističe da Sekulović prije svega mora da se fokusira na rješavanje "ponižavajućeg statusa pripadnika policije, jer ovakvu blamažu zaista nikad niko nije priredio časnim policajcima."

"Poštenije je da podnese ostavku ako ne može da obezbijedi sredstva za rad svog resora nego da figurira kao ministar čija policija nema ni službene automobile". zaključio je Muratović.

Bonus video: