Kakav motiv za Dečić - preko Drite do Fejnorda, lako za Budućnost, izazov za Sutjesku i Podgoricu

Fejnord je 17. puta bio prvak Holandije, šampion Evrope 1970. godine, to je klub u kome su slavu stekli, između ostalih, Rud Gulit, Robin van Persi, a u kome je posljednju sezonu u karijeri odigrao najveći od svih holandskih asova - Johan Krojf

26199 pregleda12 komentar(a)
Foto: Savo Preleivć

Kakav motiv za fudbalere Dečića da igraju i pobijede kosovsku Dritu na startu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Ako se plasiraju u 2. rundu igraće sa – Fejnordom, slavnim holandskim klubom iz Roterdama, odlučeno je žrijebom u Nionu.

Fejnord je 17. puta bio prvak Holandije, šampion Evrope 1970. godine, to je klub u kome su slavu stekli, između ostalih, Rud Gulit, Robin van Persi, a u kome je posljednju sezonu u karijeri odigrao najveći od svih holandskih asova - Johan Krojf...

Sutjeska na startu igra sa gruzijskim drugoligašem Gagrom, a ako prođe prvog rivala sastaće se sa Makabijem iz Tel Aviva.

Podgorica, koja u prvom kolu igra protiv albanskog Lačija, sastala bi se Univerzitateaom iz Krajove ako se plasira u narednu rundu.

Potencijalnog rivala u Ligi konferencija dobila je i Budućnost, ako ne uspije da se plasira u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crnogorski prvak imaće otvoren put do treće runde kvalifikacija za Ligu konferencija.

Poraženi iz duela Budućnost – Helsinki u 2. kolu novog Uefinog takmičenja igraće sa poraženim iz pretkvalifikacione runde Lige šampiona između Toršavna (Farska ostrva) i Intera (Andora).

Ranije danas je na žrijebu odlučeno da bi Budućnost u slučaju pobjede nad Helsinkijem u narednoj rundi kvalifikacija za LŠ igrala sa pobjednikom dvomeča Malme - Riga.

Mečevi 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija igraju se 22. i 29. jula.