Dečić igra prvi meč na Kosovu, Vulaj: Uz pomoć navijača do podviga u revanšu

Tuzani su žrijebani da budu domaćini Driti u prvom meču, pod Goricom, ali je Uefa zamijenila domaćinstva pa će se prvi duel, 8. jula igrati na Kosovu, najvjerovatnije u Kosovskoj Mitrovici

4190 pregleda 8 komentar(a)
Foto: FK Dečić
Foto: FK Dečić

Dečić na evropskom debiju neće morati da putuje daleko - rival u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija je drugoplasirani tim prvenstva Kosova u minuloj sezoni, Drita iz Gnjilana.

Tuzani su žrijebani da budu domaćini u prvom meču, pod Goricom, ali je Uefa zamijenila domaćinstva pa će se prvi duel, 8. jula igrati na Kosovu, najvjerovatnije u Kosovskoj Mitrovici.

"Ne znam toliko fudbalere Drite - tek ćemo ih upoznati, ali pratim ligu Kosova, znam koliko je Drita jak, organizovan, finansijski stabilan klub", kaže Kristijan Vulaj, reprezentativac Crne Gore iz Dečića.

"Dvije godine zaredom su bili šampioni, a sada su bili drugi, sa dva boda manje od Prištine. Svako ko misli da će nam biti lako, ili da smo dobro prošli na žrijebu - vara se, ali to ne znači da ćemo se predati. Naprotiv, daćemo sve od sebe da se plasiramo u drugo kolo, a sada je najvažnije da se dopro pripremimo za dvomeč", dodaje Vulaj.

Stameni napadač kaže da je priželjkivao prvi meč u Podgorici, ali...

"Zadovoljan sam bio kada smo izvučeni kao domaćini, jer bi smo dobrim rezultatom kod kuće prebacili pritisak na njih. Onda su to promijenili i rješavaće se pod Goricom - OK, nije ni to loše, nadam se da će što više navijača moći da uđe na stadion, uz njijovu pomoć možemo do podviga", zaključuje Vulaj, koji je danas počeo pripreme, zajedno sa nekoliko saigrača koji su zbog reprezentativnih akcija dobili nešto duži odmor.

Bonus video: