FSCG: UEFA pomno prati izbore

Izborna Skupština FSCG održaće se sjutra, uprkos privremenoj zabrani koju je donijela Uprava za inspekcijske poslove

11268 pregleda8 komentar(a)
Foto: AP

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) obavijestila je Fudbalski savez da će pažljivo pratiti dešavanja vezana za izborni proces i Izbornu Skupštinu koja je zakazana za sjutra, saopšteno je iz crnogorske kuće fudbala.

U pismu koje je UEFA poslala Fudbalskom savezu Crne Gore navodi se:

„Uvjeravamo Vas da će UEFA pomno pratiti situaciju, pogotovo u odnosu na bilo koje potencijalno miješanje koje je u protivnosti sa regulatornim okvirom UEFA. Vjerujemo da će situacija biti riješena uz izbjegavanje povreda člana 7bis, stav 2 Statuta UEFA kojim se od nacionalnih saveza zahtijeva da unutrašnje poslove obavljaju nezavisno i bez uticaja trećih strana“,

Evropsku fudbalsku asocijaciju na sjutrašnjoj Izbornoj Skupštini predstavljaće Zoran Laković, direktor Odjeljenja za nacionalne saveze.

Iz FSCG je ranije danas saopšteno da će Izborna Skupština biti održana po planu, uprkos privremenoj zabrani Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore.

Taj organ je prije četiri dana objavio da je donio rješenje kojim je privremeno zabranio FSCG da 30. juna 2021. godine održi sjednicu Izborne skupštine Fudbalskog saveza Crne Gore, za mandatni period 2021/2025, iz razloga što isti nije održao sjednicu klubova FSCG - Sjever Crne Gore".

Jedini protivkandidat aktuelnom predsjedniku FSCG Dejanu Savićeviću, internacionalni fudbalski sudija Jovan Kaluđerović, saopštio je danas da neće doći na sjutrašnju Skupštinu, jer njegova "izvjesna pobjeda na zabranjenoj sjednici ne bi bila pravno valjana", pa bi njegovo prisustvo "bilo bez smisla".

"Pripremam se za sjednicu Skupštine FSCG koja će biti organizovana u skladu sa crnogorskim i propisima FSCG, FIFA i UEFA, na kojoj ću pobijediti bez dileme", saopštio je Kaluđerović.