Jovan Kaluđerović: Ne dolazim, pripremam se za pobjedu na Skupštini, koja će biti organizovana u skladu sa propisima

"Poznato je da je Inspekcija za sport donijela rješenje o privremenoj zabrani održavanja Izborne Skupštine FSCG zakazane za 30.06.2021. godine. To znači, da moja izvjesna pobjeda na zabranjenoj sjednici ne bi bila pravno valjana, pa bi moje prisustvo bilo bez smisla", naveo je Kaluđerović

20925 pregleda 164 reakcija 39 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Jovan Kaluđerović, kandidat za predsjednika FSCG, saopštio je da neće prisustvovati Izbornoj skupštini, koja je zakazana za srijedu.

"Obavještavam Fudbalski savez Crne Gore, delegate Skupštine FSCG i crnogorsku javnost da neću prisustvovati sjednici Skupštine koja je zakazana za 30.06. 2021. godine.

Poznato je da je Inspekcija za sport donijela rješenje o privremenoj zabrani održavanja Izborne Skupštine FSCG zakazane za 30.06.2021. godine. To znači da moja izvjesna pobjeda na zabranjenoj sjednici ne bi bila pravno valjana, pa bi moje prisustvo bilo bez smisla.

Pripremam se za sjednicu Skupštine FSCG koja će biti organizovana u skladu sa crnogorskim i propisima FSCG, FIFA i UEFA, na kojoj ću pobijediti bez dileme", saopštio je Kaluđerović.

Fudbalski savez Crne Gore zakazao je Izbornu Skupštinu za srijedu, u 13 sati u hotelu Ramada.

Uprava za inspekcijske poslove je prije četiri dana "donijela Rješenje kojim je privremeno zabranila FSCG da 30. juna 2021. godine održi sjednicu Izborne skupštine Fudbalskog saveza Crne Gore, za mandatni period 2021/2025, iz razloga što isti nije održao sjednicu klubova FSCG - Sjever Crne Gore".

Iz Fudbalskog saveza je odgovoreno da je "inspekcijskim nadzorom grubo povrijeđena autonomija i nezavisnost Fudbalskog saveza Crne Gore, da je riječ o direktnom i nedvosmislenom državnog organa na izborni proces, što može dovesti do posljedica koje uključuju i zabranu učešća crnogorskih klubova i reprezentativnih selekcija u međunarodnim takmičenjima".

Bonus video: