BS: Tokom skandiranja grupe mladića u Tivtu demonstrirani šovinizam najtežeg oblika, govor mržnje, uvrede i prijetnje

"Crna Gora nema vremena za gubljenje, ovakve poruke moraju biti alarm za policiju i tužilaštvo za hitnu reakciju. Pozivamo sve građane Crne Gore da daju doprinos u borbi protiv nasilja i govora mržnje"

8553 pregleda5 komentar(a)
Bošnjačka stranka, Foto: Bscg.me

Skandiranje veće grupe mladića "Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji", koje se dogodilo u Tivtu, 13. avgusta, neprihvatljivo je i zaslužuje odlučnu reakciju nadležnih organa Crne Gore, saopšteno je danas iz Bošnjačke stranke (BS).

"Šovinizam najtežeg oblika, govor mržnje, uvrede i prijetnje, sve je to demonstrirano tokom skandiranja grupe mladića u Tivtu, što se jasno vidi na snimku koji je viralan. Crna Gora nema vremena za gubljenje, ovakve poruke moraju biti alarm za policiju i tužilaštvo za hitnu reakciju. Pozivamo sve građane Crne Gore da daju doprinos u borbi protiv nasilja i govora mržnje", navodi se u saopštenju BS.

Građanska inicijativa "21. maj" obavijestila je Upravu policije i Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore da društvenim mrežama kruži snimak koji ukazuje na nacionalističko skandiranje koje se navodno dogodilo u Tivtu, 13. avgusta 2021. godine, saopšteno je juče iz te inicijative.

Oni su juče saopštili da se na snimku vidi da veća grupa mladića skandira "Ubij, zakolji da Šiptar ne postoji".