Golman tragičar Viljareala: Atletiko autogolom u 95. minutu izbjegao poraz

Nestvaran finiš i greška golmana "žute podmornice", sopstvenu mrežu je pogodio štoper Mandi

6408 pregleda2 komentar(a)
Foto: Reuters

Totalna dominacija u prvih 45 minuta nije donijela pobjedu Atletiko Madridu u okrršaju sa Viljarealom na "Vanda Metropolitanu".

Ali, na kraju je makar izvukao remi (2:2), i to na način koji će se dugo pamtiti - šokantnim autogolom u 95. minutu, kada su svi na stadionu bili pomirili s porazom.

Tragičar je golman Heronimo Rulji, kojem je defanzivac Aisa Rulji sa tridesetak metara vratio loptu glavom, ali je čuvar mreže bio tako loše postavljen da nije mogao da spriječi da ona završi u mreži.

"Kolćonerosi" su tako izbjegli prvi poraz u sezoni (imaju dva trijumfa), a Viljareal je upisao treći remi...

Viljareal je poveo golom Manua Trigerosa u 52, a već u 56. je stvari na početak vratio Luis Suares poslije greške odbrane rivala i odlične reakcije Markosa Ljorentea, te asistencije Anhela Koree.

Atletiko je potom jurio drugi pogodak, a čim je malo opao tempo derbija Viljareal je opet zadao udarac i stigao do prednosti.

Ovog puta je pogriješila odbrana "kolćonerosa".

Kiksao je Hose Marija Himenes, crnogorski reprezentativac Stefan Savić bio nešto sporiji u želji da otkloni opasnost, i to je "žuta podmornica" iskoristila da opet povede preko Holanđanina Danjume.

Bio je to znak da Unaj Emeri naredi svoj igračima da postave zid pred sopstvenim golom, Atletiko nije imao šansi.

Aonda je na čudesan način stigao do boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore