Patrik Lange, dvostruki šampion svijeta, stiže u Budvu

Sportsko rekreativno društvo Road Runners Montenegro, uz podršku Opštine Budva 10. oktobra organizuje triatlon trku pod nazivom Challenge Budva - Montenegro.

7685 pregleda2 komentar(a)
Foto: Road Runners Montenegro

"Challenge family" serija trka 10. oktobra stiže u Budvu! Sportsko rekreativno društvo Road Runners Montenegro, uz podršku Opštine Budva organizuje triatlon trku pod nazivom Challenge Budva - Montenegro.

Ono što trku u Budvi izdvaja od ostalih u okruženju, pored planetarno poznate franšize, jeste izuzetno jak i do sada neviđen spisak pro takmičara, koji će 10. oktobra krenuti u trku ukupne dužine od 113km - 1.9km plivanja, 90km biciklizma i 21.1km trčanja.

Među 200 prijavljenih takmičara mjesto na startnoj liniji će zauzeti i dvostruki svjetski prvak, njemački triatlonac Patrik Lange, saopštili su organizatori.

foto: Road Runners Montenegro

Ovaj vanserijski takmičar osvojio je dva od poslednja tri svjetska prvenstva u dugom triatlonu, i oba puta je oborao rekord staze. Njegov dolazak najviše će obradovati publiku u Budvi, ali i ostale konkurente u borbi za najviši plasman, koji otkrivaju da je velika čast i privilegija takmičiti se sa legendom ovog sporta.

foto: Road Runners Montenegro

Listu pro takmičara nastavlja Brejden Kari, prvak Azije i Okeanije koji je u posljednjih pet godina osvojio jedanaest trka. Odmah uz njega je Nils Fromhold, svojevremeno drugorangirani triatlonac na poznatoj PTO listi i ove godine drugoplasirani na najpoznatijoj triatlon trci Challenge Roth.

foto: Road Runners Montenegro

Sledeći na pro listi je Pablo Dapena Gonzalez, jedan od najboljih španskih triatlonaca, koji se u posljednje tri godine 21 put popeo na pobjedničko postolje na trkama širom svijeta, zatim Ognjen Stojanović - najuspješniji reprezentativac Srbije koji je bio na pragu kvalifikovanja za ovogodišnje Olimpijske igre u Tokiju, kao i Andrej Vištica – evropski šampion i trenutni državni rekorder Hrvatske u dugom triatlonu.

Lista u pro kategoriji se nastavlja sa Strahinjom Trakićem - aktuelnim vlasnikom nacionalnog rekorda Srbije u dugom triatlonu, preko Magnusa Ditleva - jedne od najvećih nada ovog sporta, do Matije Ćikarelija italijanskog šampiona u polu distanci, kao i mnogih drugih.

foto: Road Runners Montenegro

U ženskoj konkurenciji glavne favoritkinje su Lusi Hal - najmlađa olimpijka i Ema Bilham sjajna predstavnica Švajcarske.

Po konkurenciji, ovo će sigurno biti najjača trka u polu-distanci koja je ikad održana na ovim prostorima, poručili su organizatori.

Svi zainteresovani imaće priliku da uživo isprate sjajnu trku i uvjere se koliko daleko sežu fizičke mogućnosti najspremnijih profesionalnih sportista današnjice.