Challenge Budva - Montenegro

U Budvi 10. oktobra triatlon trka: Dolaze neke od najvećih svjetskih zvijezda ovog sporta

Triatlon je multisportska disciplina koja u sebi sadrži tri različita sporta: plivanje, biciklizam i trčanje

7988 pregleda 159 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Road Runners Montenegro
Foto: Road Runners Montenegro

"Challenge family" serija trka 10.oktobra stiže u Budvu! Sportsko rekreativno društvo Road Runners Montenegro, uz podršku Opštine Budva organizuje triatlon trku pod nazivom Challenge Budva - Montenegro.

"Projekat koji je veoma značajan za turističku ponudu grada Budve i Crne Gore u cjelini, ima u planu da Budvu stavi na listu svjetskih gradova koji organizuju trke pod licencom jednog od dva najpoznatija svjetska brenda triatlon trka", saopštili su organizatori.

Challenge Budva - Montenegro
foto: Road Runners Montenegro

Triatlon je multisportska disciplina koja u sebi sadrži tri različita sporta: plivanje, biciklizam i trčanje. Takmičar tokom trke mora preći unaprijed zadate dionice plivajući, vozeći biciklo i na kraju trčeći.

U Budvi, takmičare će od starta do ciljne ravnine dijeliti 1.9 km plivanja, 90km vožnje biciklom i 21km trčanja. Navedena distanca popularno se naziva i polu-distanca dugog triatlona.

Challenge Budva - Montenegro
foto: Road Runners Montenegro

Plivački dio počinje ispod zidina Starog grada na plaži Pizana, a završava se na Ričardovoj glavi-jednoj od najljepših crnogorskih plaža. Nakon toga, preko tranzicije kroz Stari grad, biciklizam se odvija trasom Jadranske magistrale od Budve do Buljarice. Trkački segment će se odvijati šetalištem do Rafailovića i nazad, uz prolazak kroz hotel Slovenska plaža.

Na startnoj liniji će se naći neke od najvećih svjetskih zvijezda ovog sporta tako da će publika u Budvi biti u prilici da vidi najbolje svjetske takmičare, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Dan ranije, uz podršku Uprave za sport i mlade biće održana trka na 5 kilometara koja će biti dio Evropske nedelje sporta.

Preporučujemo za Vas