Deripaska: SAD umjesto da se nosi sa novim izazovima nastavlja sa ovom apsurdnom predstavom

"Vrijeme je da priznamo ono što je očigledno: Tramp je pobijedio, naravno nije to uradio sam. Pomogao mu je vašingtonski establišment, koji je toliko naljutio biračko tijelo da su bili spremni da glasaju za svakoga novog"

8048 pregleda5 komentar(a)
Deripska, Foto: Volnoe Delo

Ruski oligarh Oleg Deripaska oglasio se povodom upada FBI agenata u njegovu vilu u Vašingtonu i kazao da gledajući sve što se dešava u Americi, ne može a da se ne načudi američkom establišmentu, koji uporno promoviše mit o navodnom miješanju Rusa u Predsjedničke izbore u SAD 2016. godine.

"Vrijeme je da priznamo ono što je očigledno: Tramp je pobijedio, naravno nije to uradio sam. Pomogao mu je vašingtonski establišment, koji je toliko naljutio biračko tijelo da su bili spremni da glasaju za svakoga novog. I nastavljaju sa ponavljanjem iste stare priče i danas umjesto da se suoče sa istinom da je američki dug već skoro 30 triliona dolara, dešava se to da će se Kina (silom ili polu-dobrovoljno) ponovo ujediniti sa Tajvanom, stvarajući Tihi okean dijelom kineske vodene teritorije", kazao je Deripaska.

Ističe da je primjena nuklearne tehnologije u mirnodopske svrhe u Sjedinjenim Državama je izgubljena.

"Što znači da će nastaviti da sagorijevaju ugalj i gas, zagađujući životnu sredinu. Evropa, takođe, ne želi više da se smrzava ove zime zbog horor priča iz NATO-a koje govore kako Rusi dolaze. Umjesto da se nose sa ovim novim izazovima, oni nastavljaju sa ovom apsurdnom predstavom", kazao je Deripaska.

Povezani članci

19. Oktobar 2021.

Agenti FBI upali u vilu Olega Deripaske