Osumnjičeni za verbalni napad i prijetnje Raoniću pušteni nakon saslušanja

Stjepčević, Vukčević, Jovićević i Novaković prethodno uhapšeni zbog incidenta na Gradskom stadionu u Podgorici

68827 pregleda84 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
15.11.2021. 17:42h

Nikola Stjepčević (36), Lazar Vukčević (38), Boško Jovićević (37) i Zoran Novaković (38), uhapšeni zbog sumnje za verbalni napad i prijetnje upućene generalnom direktoru Radio televizije Crne Gore (RTCG) Borisu Raoniću, pušteni su nakon saslušanja, potvrđeno je "Vijestima".

"Pripadnici policije u Podgorici su u odnosu na događaj koji se dogodio 13. novembra, prije odigravanja fudbalske utakmice na Gradskom stadionu pod Goricom, lišili slobode četiri osobe. Po nalogu nadležnog tužioca slobode su lišeni N.S. (36), L.V. (38), B.J. (37) i Z.N. (38) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje, dok je identifikovano još jedno lice u čijim radnjama, prema ocjeni postupajućeg tužioca, nije bilo elemenata krivičnog djela", saopšteno je ranije danas iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su "osumnjičeni krivično djelo izvršili na način što su spriječili ulazak na tribinu, te uputili više riječi uvrjedljivog sadržaja generalnom direktoru Radio Televizije Crne Gore Borisu Raoniću".

Policija je juče saopštila da preduzima mjere iz svoje nadležnosti uključujući identifikaciju i pozivanje lica radi rasvjetljavanja činjenica i okolnosti događaja koji se preksinoć dogodio na Gradskom stadionu pod Goricom.

Tada grupa navijača crnogorske fudbalske reprezentacije nije dozvolia Raoniću da uđe na istočnu tribinu stadiona pod Goricom, pred utakmicu Crna Gora - Holandija.

Raonić je saopštio da će podnijeti krivične prijave.