Raonić: Moj sin i njegovi drugari bili šokirani i uplašeni divljačkim ponašanjem i urlicima 20-ak "navijača"

"E sad, na profesionalnu čast nek služi medijima koji su likovali nad ponašanjem ovih "navijača" u prisustvu maloljetnog sina i njegovih drugara, i prenosili otužne komentare sa društvenih mreža koji su podržavali onakvo ponašanje"

46927 pregleda 235 komentar(a)
Raonić, Foto: Savo Prelević
Raonić, Foto: Savo Prelević

Direktor Radio televizije Crne Gore (RTCG) Boris Raonić saopštio je da je nekoliko crnogorskih medija objavilo snimke na kojima je grupa osoba vrijeđanjem iz daljine i prijetnjama pokušala da ga spriječi da prisustvuje sinoćnjoj utakmici crnogorske fudbalske reprezentacije protiv Holandije, na istočnoj tribini.

"Svjestan sam da obavljanjem javne funkcije u paketu dobijam i obavezu povećanog stepena tolerancije prema kritikama, i sa tim zaista nema problema, dok god su izrečene uz minimalnu pristojnost. Međutim, večeras sam bio sa maloljetnim sinom i nekoliko njegovih drugara i oni su bili šokirani i uplašeni divljačkim ponašanjem i urlicima 20ak osoba koji se predstavljaju kao navijači, i zbog čega sam otišao da utakmicu ispratimo s druge tribine. E sad, na profesionalnu čast nek služi medijima koji su likovali nad ponašanjem ovih "navijača" u prisustvu maloljetnog sina i njegovih drugara, i prenosili otužne komentare sa društvenih mreža koji su podržavali onakvo ponašanje. Ali, što se tiče tih hrabrih momaka koji su se onako ponašali pred maloljetnom djecom - njihova čast me ne zanima, ali me zanima njihova krivična odgovornost. Stoga ću podnijeti krivične prijave protiv njih zbog nasilničkog ponašanja, i ostaviti policiji da radi svoj posao", napisao je Raonić sionoć na Fejsbuku.

On je doodao "junaci neka objave snimke kako smo se držali dok smo bili licem u lice, umjesto snimaka dok sam bio 100 m dalje".

"Čestitka reprezentaciji na igri. Vukotić je pokazao šta je poetska pravda. Vujnović isto. Hvala na podršci kolegama, Deju, ministrima, poslanicima vlasti i opozicije, NVO kolegama... Opustite se, srce mi je zbog 2 gola naše djece puno! Idemo dalje!", napisao je Raonić.

Bonus video: