Rovčanin: Unipromu nudimo tržišnu vrijednost cijene struje i popust; Dožić: Izvjesno gašenje KAP-a

Gost u emisiji su Nebojša Dožić - generalni menadžer Uniprom KAP, Nikola Rovčanin - izvršni direktor EPCG, Vladimir Durutović - direktor Direktorata za energetiku i energetsku efikasnost u Ministarstvu kapitalnih investicija i Goran Đukanović - analitičar tržišta aluminijuma

43654 pregleda63 komentar(a)
Foto: Dušan Cicmil
07.12.2021. 22:12h
20:05h

Još nisam izdao detaljan nalog ali očekujemo da to napravimo narednih dana, kazao je Dožić odgovarajući da či Uniprom KAP ide u plansko gašenje ćelija, rekao je Dožić.

On je kazao da su imali izvjestan ugovor za struju za ovu godinu "po meni bio izvjestan i za sledeću, sada vidim da nije".

"Poslali smo dopis EPCG, Vladi gdje tražimo da se produži ugovor postojeći još minimum pet godina kako bi radnici imali izvjesniju budućnost", rekao je Dožić.

20:00h

Da li će proizvodnja aluminijuma u podgoričkom Kombinatu prestati 15.decembra kako je to najavila uprava kompanije? Mogu li se Elektroprivreda i Uniprom dogovoriti o cijeni struje a da to ne bude na štetu svih građana Crne Gore?

Koje su posljedice gašenja KAP-a a šta benefiti opstanka proizvodnje aluminijuma u ovom nekada privrednom gigantu?

Gost u emisiji su Nebojša Dožić - generalni menadžer Uniprom KAP, Nikola Rovčanin - izvršni direktor EPCG, Vladimir Durutović - direktor Direktorata za energetiku i energetsku efikasnost u Ministarstvu kapitalnih investicija i Goran Đukanović - analitičar tržišta aluminijuma.

Gledajte Reflektor u utorak od 20 sati.