Joković: Što se tiče SNP-a doviđenja Krivokapiću; Krapović: Ukoliko se unese da nema DPS-a potpisaćemo memorandum

Gosti u studiju su Vladimir Joković - SNP, Ervin Ibrahimović - BS, Dragan Krapović - DCG, Miloš Konatar – URA

69315 pregleda172 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
16.12.2021. 22:24h
20:35h

"Ako pričamo o memorandumu - pogledao sam ga i ono što se nalazi u njemu je nešto što sve političke partije imaju zapisano u svojim programima. Veliki dio zapisan je i u Ustavu i zakonima. Ako bih morao da dam svoj sud nazvao bih ga "memorandum bez stava o ključnim pitanjima"", rekao je Krapović.

20:31h

Ibrahimović je rekao da vjeruje u sazrijevanje svih partija i procesa u Crnoj Gori.

"Sve partije koje podržavaju stavke iz sporazuma, sve su dobrodošle".

20:29h

"Toliko smo pričali o početku dijaloga u Crnoj Gori i mislim da je jučerašnja poruka ohrabrenje za sve. Memorandum poziva na razgovor, tolertanciju, razumijevanje...", kazao je Ibrahimović.

Rekao je da kada se pogleda tekst memoranduma "da su pred Crnom Gorom zasigurno bolji dani".

"Treba da shvatimo da je memorandum poziv svim građanima koji žele građansku, evropsku Crnu Goru. Ako se priključe sve prosperitetne i zdrave snage zašto da ne preraste u novu vladu. poslušajmo kako će građani da reaguju na ovo", rekao je Ibrahimović. 

20:24h

Neki podržavaju, neki ne aktuelnu Vladu, rekaao je lider SNP-a. 

"Ova Vlada je izgubila toliko podrške za kratko vrijeme. Želimo da ostane ova parlamentarna većina pojačana sa nacionalnim manjinama i to bi bilo najbolje rješenje za Crnu Goru. Treba da vidimo kad i kako i da li će uopšte biti izglasavanje nepovjerenja ovoj Vladi. DF ne podržava Vladu, mi ne podržavamo, opozicija takođe. Poslije svega što se dešavala bilo bi najkorektnije da rasteretimo političku scenu i da premijer izađe u parlament i traži podršku 41 poslanika i da se ne ubacaju analogije "ovaj je izdao", "ovaj će sa ovim", "ovaj će platiti"", rekao je Joković

20:20h

"Što se tiče SNP-a veliko doviđenja Krivokapiću i ovoj Vladi ovako formiranoj. Dali smo sve za ovu Vladu, a ona je zatvorila vrata SNP-u tako da to nije dopustivo", rekao je Joković.

20:18h

Nijesmo dužni nikome da podnosimo izvještaje šta ćemo kada i sa kim potpisivati. Bili smo u koaliciji Za budućnost Crne Gore, ali mi smo SNP stariji od DF i bilo koje druge partije. Mi smo uvijek samostalno odlučivali u svemu. Šta se loše našlo u ovome, ovo je poruka da Crna Gora više nije ista", rekao je Joković.

Istako je da u SNP-u žele "pomirenje u Crnoj Gori".

"Volio bih da svi čitaju onako kako je napisano, a ne da razvijaju maštu je li zbog ovoga ili onoga. I ako pitate je li zbog buduće Vlade? Jeste. Zbog buduće Vlade u kojoj treba da budu nacionalne manjine", rekao je Joković.

20:15h

Ovaj sporazum je novi kvalitet na političkoj sceni i da prvi put imamo partije većine koje potpisuju Sporazum o saradnji o nekim pitanjima značajnim za budućnost zemlje sa predstavnicima opozicionih partija, naveo je Konatar.

"Oni koji nažalost napadaju memorandum zaboravljaju da smo mi godinama pozivali godinama na dijalog", rekao je Konatar.

Dodao je da je dogovor oko memoranduma postignut za "vrlo kratko vrijeme".

"Niko nije imao dilema oko sadržine", naveo je Konatar.

20:10h

Jedna od mana Vlade je zašto ona u ovom trenutku ne uključuje predstavnike nacionalnih manjina, rekao je Konatar.

"Važno je da ova generacija političara kao svoj ključni cilj stavi članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji", kazao je Konatar.

20:02h

Kuda vodi sporazum o saradnji dijela vlasti i manjinskih partija - tema je večerašnje emisije Načisto.

Gosti u studiju su Vladimir Joković - SNP, Ervin Ibrahimović - BS, Dragan Krapović - DCG, Miloš Konatar – URA.