Milatović: Nisam bio pristalica ekspertske vlade; Konatar: Krivokapić i članovi njegove porodice stoje iza više lista

U emisiji Načisto večeras pratite TV duel ministra ekonomskog razvoja Jakov Milatović i potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloša Konatara.

96749 pregleda421 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
03.02.2022. 22:22h
20:21h

"Ova Vlada je zapala u blokadu integracionog evropskog procesa i to Milatović dobro zna jer je imenovan za vođu pregovora sa EU. Premijer je obavezan da Vladu vodi i usklađuje politiku sa poslanicima parlamentarne većine. Došli smo u situaciju da će Vladu podržati 11 poslanika u parlamentu. I onda neko priča o izdaji izborne volje. Vijdjećemo sjutra koliku podršku ima u parlamentu. Predložili smo koncept manjinske vlade, a Krivokapić, Demorkate i DF svoje modele... Ukoliko naš predlog dobije podršku imaćemo 43. Vladu. Ova Vlada će ostzati kao istorijska, ali je poslije godinu dana dostigli limit...", rekao je Konatar.

20:17h

"Kap koja je prelila čašu je namjera Krivokapića da smijeni kompletan bezbjednosni sektor.... koji je, na čelu sa koordinatorom Abazović, da izađe bez bilo kakvih žrtava", naveo je Konatar.

Dodao je da je građanima "sve jasno nakon današnje konferencije premijera Krivokapića".

"Oko 4. i 5. septembra dešava se pokušaj dogovor gdje Krivokapić, Spajić i Borovinić Bojović razgovaraju sa predstavnicima manjinskih partija da uđu u Vladu i zamijene URU, jer je Abazović stao iza kolega iz sektora bezbjednosti".

20:15h

"Sve što je Jakov pročitao na to sam ponosan što je rečeno. Ako je iko podržavao Vladu to je bio GP URA. Sve što je rađeno, rađeno je da Vlada funkcioniše i radi blje. Dolazimo do ključnih momentata, a to su događaji oko ustoličenja na Cetinju", rekao je Konatar.

20:12h

Milatović je u emisiji pobrojao više naslova i Tviter objava Konatara u kojima se hvale rezultati Vlade i poruke upućene opoziciji, tačnije DPS-u.

"Poslije svih poruka traži se smjena Vlade... I to sa Ivanom Brajovićem, Damirom Šehović, Draginjom Vuksanović Stanković, Jeftom Erakovićem, Daliborkom Pejović, Suzanom Pribilović... Kako ste do ovoga došli", pitao je Milatović.

20:08h

Milatović je kazao da je Abazović "bio spašen od DPS glasova".

Konatar mu je odgovorio da ni Demokrate ni SNP nijesu podržale dnevni red i premijera.

"Danas je na sceni bila nteresantna situacija i da se napravila nova parlamentarna većina od SNP-a, URA i trenutne opozicije koji su bili uzdržani od diskusije o nečemu. Demokrate su bile protiv, imale su stav da se o tome ne diskutuje", rekao je Milatović

20:03h

Vlada Zdravka Krivokapića je završila manda, rekao je Konatar.

On je podjsetio da je 20 poslanika glasalo za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića

"Vlada nema povjerenje. Da vidimo koliko povjerenje Vlada ima sjutra u parlamentu. Podržaće je 11 poslanika", rekao je Konatar.

20:00h

U emisiji Načisto večeras pratite TV duel ministra ekonomskog razvoja Jakov Milatović  i potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloša Konatara.