Kličko zapadnim saveznicima: Maltretirajte nasilnika, u ovom slučaju Rusija je siledžija

Rat u Ukrajini - 125. dan

65376 pregleda46 komentar(a)
Detalj nakon ruskog napada na Kremenčuk, Foto: Reuters
28.06.2022. 22:16h
07:13h

Lideri Grupe sedam najrazvijenijih zemalja svijeta, okupljeni na godišnjem samitu u južnoj Njemačkoj, osudili su kao "gnusan" ruski raketni napad na tržni centar u ukrajinskom gradu Kremenčuku.

"Saosjećamo sa Ukrajinom u žalosti za nevinim žrtvama ovog brutalnog napada", napisali su u zajedničkoj izjavi koju je na Tviteru objavio portparol njemačke vlade, prenio je Rojters.

"Neselektivni napadi na nedužne civile predstavljaju ratni zločin. Ruski predsjednik Putin i odgovorni biće pozvani na odgovornost", naveli su lideri G7.

07:12h

Ukrajina je zatražila juče da se danas održi hitan sastanak Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija zbog ruskog granatiranja civilnih objekata u Kijevu i Kremenčuku.

Portparol diplomatske misije Albanije pri UN saopštio je da će nedavni napadi na stambeni kompleks u Kijevu i na tržni centar u Kremenčuku od strane Rusije "biti glavna tema" zasjedanja.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je ranije juče da je u napadu na tržni centar ubijeno najmanje 13, a ranjeno više od 40 osoba.