BiH ugasila snove Crne Gore, sa Finskom za drugo mjesto

Poraz od Bosne i Hercegovine, presudio je gol Demirovića u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena

51174 pregleda83 komentar(a)
Foto: Reuters
21:07h

Savićević je dobio žuti karton nakon što je udario laktom Pjanića.

21:02h

Prva ozbiljna prilika za Crnu Goru.

Osmajićev udarac sa 20 metara je zaustavio Šehić nakon što je Jovetić lukavo izveo slobodan udarac, a odbrana "zmajeva" smušeno reagovala.

Izmjena: 21:21h
20:58h

U našoj grupi, Finska je povela protiv Rumunije u Helsinkiju - pogodio je Puki u 12. minutu.

20:54h

Demirović je dobio žuti karton zbog faula nad Jankovićem. To je već treći oštar start nad omalenim vezistom, a prošlo je samo 10 minuta.

Izmjena: 21:04h
20:52h

Crna Gora je prvi put ozbiljnije krenula naprijed u 8. minutu.

Osmajić je prošao po lijevoj strani, želio da asistira Marušiću na drugoj stativi, ali nije bilo opasnosti po gol BiH.

20:47h

Zaprijetio je domaćin u 3. minutu, Džeko je probao poslije kornera, ali je šutirao preko gola.

20:45h

Počeo je meč u Zenici.

20:42h

Aplauzi na otvorenoj sceni - kao i u Podgorici, nije mogao da se čuje nijedan zvižduk dok su se intonirale himne Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

20:16h

Crnogorski fudbaleri su dočekani velikim aplauzima od strane oko 15 hiljada domaćih navijača na "Bilinom polju" u Zenici, javlja sa lica mjesta novinar "Vijesti" Savo Njunjić.

 
 
 
19:35h

Evo kako izgleda stanje na tabeli grupe 3 A Lige nacija uoči večerašnji mečeva pretposljednjeg kola BiH - Crna Gora i Finska - Rumunija.

foto: UEFA
19:31h

Šansu sa klupe u crnogorskom timu čekaju golmani Šarkić i Carević, zatim Nikola Vukčević, Balić, Mugoša, Đurđević, Draško Božović, Raičković, Hakšabanović, Camaj, Marko Vukčević i Simić.  

Izmjena: 20:14h
19:25h

Selektor BiH Ivailo Petev odlučio se za sljedeću jedanaestoricu:

Na golu Šehić, štoperi Saničanin i Hadžikadunić, bekovi Dedić i Kolašinac, vezisti Pjanić, Bešić i Hadžiahmetović, te Stevanović, Demirović i Džeko u napadu.

foto: Uefa
19:18h

Evo i sastava timova.

Crna Gora kreće na Bosnu i Hercegovinu u ovoj varijanti:

Mijatović na golu, Vešović, Vujačić, Tomašević i Radunović u posljednjoj linji, Šćekić, Savićević i Janković u veznom redu, Marušić i Osmajić po krilima, te Jovetić kao najistureniji.

Deset od 11 fudbalera koji će početi najavili smo danas, malo izneneđenje je samo start Vukana Savićevića.

Možda, doduše, i nije iznenađenje, ko se sjeća kako je 28-godišnji vezista odigrao u junu u Rumuniji.

Na zvaničnom sajtu Uefe stoji da će Crna Gora igrati u formaciji 4-4-2, ali više je vjerovatno da je to formacija 4-2-3-1.

foto: Crna Gora
19:12h

Fudbalsko podrhtavanje u Zenici - Crna Gora protiv Bosne i Hercegovine (20.45) igra jedan od najvažnijih duela u posljednje vrijeme, utakmicu koja bi mogla da je lansira nesuslućeno visoko.

Trijumf na "vrućem" gostovanju donosi 1. mjesto na tabeli kolo prije kraja i meč sa Finskom u ponedjeljak pod Goricom, a 1. mjesto na kraju donijelo bi - selidbu u A Ligu nacija, najviši razred evropskog fudbala, osiguralo bi polufinale plej-ofa za Evropsko prvenstvo kao i drugi šešir na žrijebu kvalifikacija.

Sve su to stvari koje, međutim, privlače i Bosnu i Hercegovinu, koja ima bod više na tabeli i koja ima šansu da se pobjedom osigurala kolo prije kraja.