MUNDIJAL Danilo očekuje težak meč sa Hrvatima, Flik ostaje selektor "elfa", De Paul pod znakom pitanja za Holandiju

Prvi slobodan dan na Mundijalu

40045 pregleda5 komentar(a)
Foto: Reuters
07.12.2022. 21:43h
09:18h

Golman švajcarske reprezentacije Jan Zomer izjavio je poslije poraza od Portugala u osmini finala da njegova ekipa nije pokazala mentalitet koji je krasi i dodao da je ovo "veoma teško veče".

Švajcarska je na stadionu Lusail ubjedljivo poražena od Portugala sa 6:1, u osmini finala SP.

"Nismo pokazali mentalitet koji nas krasi na terenu. Ovo je veoma teško veče. Ostavili smo protivniku previše prostora, a u nekim situacijama ni ja nisam dobro reagovao. Tako ne može da se igra protiv ovakvog protivnika", izjavio je Zomer.

Vezista Švajcarske Đerdan Šaćiri je rekao da njegova ekipa mora da se izvini čitavoj Švacarskoj.

"Moramo da se izvinimo čitavoj Švacarskoj, ovo nije bilo naše pravo lice. Veoma smo razočarani, danas su se vidjeli naši nedostaci. Trener nam je dao plan igre, ali on nije funkcionisao, stalno smo bili korak zaostatka", rekao je Šaćiri.

09:16h

Francuski predsjednik Emanuel Makron koji je nedavno pogodio da će Francuska pobijediti Poljsku sa 3:1 u osmini finala, ovog puta je izjavio da će Francuska svakako pobijediti Englesku u subotu u četvrtfinalu, ali nije naveo rezultat.

Makron je rekao da ne sumnja u pobjedu francuske fudbalske reprezentacije, ali da će se o mogućem rezultatu izjasniti kasnije. "Nema toliko sumnje u činjenicu da pobjeđujemo. Neću još reći rezultat", rekao je Makron koji je čestitao ekipi pobjedu nad Poljskom.

Makron, veliki ljubitelj fudbala, obećao da će se o rezultatu izjasniti "dan ili dva dana ranije" kad bude vidio koji će francuski fudbaleri biti na spisku za meč.

Francuski predsjednik je prije utakmice protiv Poljske pogodio i rezultat i ko će dati golove.

"Mislim da ćemo pobijediti sa 3:1. Levandovski će dati jedan gol, kao i Mbape ili možda Žiru, koji želi da udje u istoriju", rekao je tada Makron koji je dodao da će treći gol Francuske biti "džoker".

Taj džoker je bio Mbape koji je dao dva gola, jedan je dao Žiru, dok je za Poljsku gol dao Levandovski.

Makron je takodje potvrdio da će ići u Katar ako Francuska uđe u polufinale Mundijala.

"Ako pobijedimo, ići ću za polufinale i finale, kao što sam i obećao. Bio sam 2018. u Rusiji da pratim polufinale protiv Belgije (1:0), zatim finale protiv Hrvatske (4:2)", rekao je Makron.