Siti uništio Tuhelov Bajern, Inzagijeva doktorska disertacija u Lisabonu

Mančester siti savladao Bajern 3:0, Inter sjajnom taktikom zaustavio Benfiku i slavio 2:0 u Lisabonu

25674 pregleda3 komentar(a)
Foto: REUTERS/Phil Noble
11.04.2023. 22:58h
21:25h

Prva velika šansa za Bajern. Liroj Sane je prošao po lijevoj strani, dodao loptu do Džamala Musijale, ali se Ruben Dijaš sjajno postavio i spriječio gotovo siguran pogodak, jer je Ederson bio na potpuno drugoj strani.

21:21h

Očajan šut Halanda. Norvežanin je nakon pasa Džeka Griliša bio sam na ivici šesnaesterca, ali je gađao i mlako i pravo u Zomera.

21:16h

Šansa Rafe Silve, koji je šutirao sa 10-ak metara, ali je golman Intera, Andre Onana, bio koncentrisan i zaustavio njegov pokušaj.

21:14h

Umalo vođstvo Sitija. Jan Zomer se kockao, kasno izbacio loptu, koju je čak i zakačio Erling Haland, ali nije završila u mreži.

21:08h

Počele su utakmice u Mančesteru i Lisabonu, velikih šansi nije bilo u prvih 10 minuta.

20:16h

Veliki derbi četvrtfinala igra se večeras na „Etihadu”, gdje je Mančester siti domaćin Bajernu.

Pep Gvardiola je odlučio da petu utakmicu zaredom (ne računajući onu u FA kupu sa Barnlijem, na kojoj je rotirao), počne sa četiri štopera - Stonsom, Dijašom, Akanđijem i Akeom.

Uz njih, u timu su Rodri, Gindogan, Silva, De Brujne, Griliš i u napadu Haland.

Tomas Tuhel, koji će pokušati da ponovi podvig sa Čelsijem iz 2021. godine, kada je preuzeo ekipu usred sezone i osvojio Ligu šampiona, odlučio je da na klupi ostavi Tomasa Milera i Manea.

U startnoj postavi su Sane, Musijala, Koman i Gnabri kao najistureniji.

20:14h

Inter se provukao protiv Porta, iako nije oduševio igrom, a večeras će u četvrtfinalu pokušati da ostvari dobar rezultat i protiv drugog portugalskog velikana, Benfike, na "Lužu".

Simone Inzagi je odlučio da meč u napadu počnu Džeko i Martines, a Lukaku, koji je potpuno van forme (bar dok ne obuče dres Belgije), biće na klupi.

Trener "orlova" Rodžer Šmit je promijenio dva igrača u odnosu na tim koji je za vikend poražen od Porta na svom terenu - 35-godišnji Argentinac Otamendi je zbog žutih kartona ustupio mjesto 14 godina mlađem Brazilcu Moratu, a njegov zemljak Žilberto mijenja povrijeđenog Danca Baha.

Izmjena: 20:19h