Johanson: Osjećamo se kao da nas je pregazio veliki kamion

"Izgubili smo hrabrost, osjećaj da bi trebalo da idemo sa 100 odsto. Oklijevali smo i igrali bez ritma i dobre povezanosti u posljednjim trenucima", rekao je selektor "lavica"

101 pregleda8 komentar(a)
johanson jauković, Foto: Reuters
02.12.2018. 19:45h

Od specijalnog izvještača "Vijesti" iz Nansija

Per Johanson je bio razočaran nakon poraza od Rusije (24:23), jer mu je za dlaku izmakla najveća pobjeda na klupi Crne Gore. Na pitanje šta se desilo u posljednjih sedam-osam minuta, imao je iskren odgovor:

"Izgubili smo hrabrost, osjećaj da bi trebalo da idemo sa 100 odsto. Oklijevali smo i igrali bez ritma i dobre povezanosti u posljednjim trenucima".

U finišu su najviše griješile Milena Raičević i Katarina Bulatović, Jovanka Radičević nije igrala dobro. Jeste li mogli nešto da promijenite?

"Htio sam da imam najiskusnije igračice na terenu u finišu, jer im vjerujem i vjerovatno ću im opet vjerovati, ali su napraviile previše grešaka. Dobili smo zlatnu šansu na četiri minuta do kraja, kada smo imali igračicu više, ne mogu da objasnim šta se desilo. Nije bilo protoka lopte u posljednjih pet-šest minuta".

S obzirom na to da samo dvije ekipe iz glavne faze idu u polufinale, može li Crna Gora da dođe do borbi za medalje? Pred vama su četiri „finala“, prvo u utorak protiv Francuske.

"Može se otići i sa šest bodova u polufinale, ali bi bilo jako bitno da odavde odemo sa dva. Pokazali smo da možemo skoro da pobijedimo najbolji tim na svijetu. Normalno je da smo svi sada tužni, ali moramo da se fokusiramo, jer Francuska nije bolja ekipa od Rusije. Ako budemo igrali na ovom nivou, sigurno ćemo imati šansu. Ali, sada se osjećamo kao da nas je pregazio veliki kamion. To je život".

Kako će se tim oporaviti pred meč sa Francuskom, jer je vodio sve vrijeme, a Rusija je samo tri puta imala prednost i pobijedila?

"Imamo dva fizioterapeuta, koji su bili u ovakvim situacijama, doktora i dva vrlo dobra trenera. Nije ovo nikakva specijalna situacija, svi smo bili u njoj ranije. Jeste da igramo sa domaćinom, biće teško, ali idemo na dva boda. U finišu meča sa Rusijom nismo igrali dobro, ne znam zbog čega, ali vidjećemo".

Čini se da vam je Ana Vjahireva pravila previše problema.

"Zato što je jedna od najboljih igračica na svijetu, ali smo svejedno zaustavili Rusiju na 11 golova u drugom poluvremenu. Dmitrijevu smo dobro kontrolisali, a neke šuteve sa krila smo mogli da spriječimo. Htjeli smo da igramo jako u odbrani, Marina je odbrabila više šuteva od njihove golmanka, ali su ekstremno mali detalji odlučili - pas ka Jovanki, Milenina izgubljena lopta... To su male stvari, ali ih je bilo previše u finišu", poručio je Johanson.