Šta će se iz prošlosti vratiti u modu 2024. godine - sviđa li vam se?

Stari trendovi koji se vraćaju u modu obeležiće 2024. godinu, predviđaju magazini

10627 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Početak godine nas uvijek ispunjava uzbuđenjem zbog svega novog što dolazi. Ali, ako je poslednjih nekoliko godina pokazatelj šta će biti u modi, gledanje unazad je često ključ za otkrivanje novih trendova.

Čini se da su devedesete i dvijehiljadite bili dominantni uticaji na modu. Retro trendovi poput mikro-suknji do farmerki plitkog struka su se vratili na ulice. Šta će se iz prošlosti vratiti u modu tokom godine, otkriva Wannabe magazine.

Trendovi koji se vraćaju u modu

Korporativne kombinacije

Poslovno odijevanje je već dugo trend na pistama, ali ove godine fokus je na opuštenoj silueti. Inspirišite se iz preuveličanih naramenica koje su se nosile osamdesetih - ili iz ležernog skandi stila, sa fluidnim i slojevitim krojevima.

Ključni komadi za korporativni izgled su blejzer, prsluk i pantalone - sva tri se mogu stilizovati i kombinovati da bi se stvorio veći broj različitih varijanti.

Kapri pantalone

Kapri dužina pantalona se zvanično vratila. Pojavile su se na revijama za proljeće/ljeto u kolekcijama Tory Burch i Phillip Lim, a već su ih nosile Julia Fox i Bella Hadid.

Oslonite se na kombinacije iz devedesetih, pa ih nosite sa kratkim topom i sandalama u toplim mjesecima ili ih stilizujte sa oversize košuljom ili džemperom, uz baletanke ili mokasine.

Polo kragne

Stil s kraja devedesetih i početka dvehiljaditih nastavlja da inspiriše dizajnere. Ali ove godine, zahvaljujući filmu Saltburn i revijama poput Miu Miu i Dries Van Noten za proljeće/ljeto 2024, polo majice, posebno one na pruge, biće ogroman trend.

odjeća
foto: Pinterest

Ništa ne govori 'collage stil' iz sredine 2000-ih kao polo kragna.

Glamur osamdesetih

Uprkos tome što je stil dvijehiljaditih možda bio vodeća inspiracija u posljednjih nekoliko godina, vidimo da se osamdesete vraćaju u modu 2024, posebno kada je u pitanju večernja odjeća.

Pomislite na obimne siluete, sjajne, metalik materijale i haljine koje nam vraćaju radost oblačenja i dotjerivanja za lud provod.

Sportska odjeća u elegantnom ruhu

Od trenerki do helanki, bomber jakni i viralnih saradnji brendova, sportska odjeća iz ranih dvehiljaditih dobija ruho visoke mode.

Ključno je da komadi budu stilizovani elegantno, bilo da se radi o uparivanju trenerke i sakoa, ili korištenju glamuroznih modnih dodataka uz sportske kombinacije.

Bonus video: