Igrači Deportiva održali minut ćutanja na treningu

“Igrači su ovim gestom iskazali saučešće i podršku Fransiskovoj porodici”, saopštio je klub.
0 komentar(a)
Fransisko Romero Taboada, Foto: Reuters
Fransisko Romero Taboada, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.12.2014. 15:25h

Fudbaleri Deportiva iz Korunje prekinuli su danas trening i minutom ćutanja odali su poštu navijaču koji je ubijen u okršajima s pristalicama Atletiko Madrida prije prvenstvenog duela.

Igrači su na jutarnjem treningu napravili krug oko centra i u tišini održali minut ćutanja “u znak žalosti i neprihvatanja nasilja”, objavio je Deportivo.

U tuči koja je izbila prije duela s Atletikom, ubijen je 43-godišnji Fransisko Havijer Romero Taboada.

“Igrači su ovim gestom iskazali saučešće i podršku Fransiskovoj porodici”, saopštio je klub.

Oba kluba osudila su tuču, kao i španske sportski vlasti.

Sukob je izbio u nedjelju ujutro u blizini stadiona “Visente Kalderon” u Madridu, kada su se grupe navijača tukle na obali reke Mansanares.

Hitna pomoć je izvukla ubijenog iz reke i reanimirala ga, ali je nekoliko sati kasnije u bolnici podlegao povredama. Lakše povrede dobilo je još 11 ljudi.

Policija je uhapsila 24 osobe iz četiri huliganske grupe.

Španska javnost bila je šokirana slikama tuče u kojoj su korišćene metalne štangle, stolice i baklje. Vidjelo se i kako jedan čovjek pada u rijeku pošto je bio okružen grupom napadača.

Sportski dnevnik “Marka” objavio je naslov “Ne trebate nam” uz fotografije nekih od uhapšenih, dok je “As” izvijestio o događaju ispod naslova “Poraz fudbala”.

Decembra 1998. godine jedan navijač Real Sosijedada ubijen je ispred stadiona Atletika, zbog čega je ubica osuđen na 17 godina zatvora.

Bonus video: