Fudbaleri Barselone: Odigrali smo izuzetnu utakmicu

"Prošlo je mnogo vremena od kada smo posljednji put napravili istorijski preokret. Pritisli smo ih veoma dobro i odigrali izuzetnu utakmicu", rekao je vezista Barselone Ćavi Ernandes
57 pregleda 1 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2013. 10:17h

Fudbaleri Barselone istakli su poslije pobjede nad Milanom i plasmana u četvrtfinale Lige šampiona da su vjerovali u preokret i nakon poraza u prvom meču i da su napravili istorijski uspjeh

"Prošlo je mnogo vremena od kada smo posljednji put napravili istorijski preokret. Pritisli smo ih veoma dobro i odigrali izuzetnu utakmicu", rekao je vezista Barselone Ćavi Ernandes.

Barselona je u revanšu pobijedila sa 4:0 i tako nadoknadila poraz od 2:0 iz prvog duela u Milanu.

"Bili smo veoma agresivni od samog početka i rani golovi su nam pomogli. Vjerovali smo u preokret kada smo izgubili u Milanu, a vjera u kombinaciji s napornim radom je recept za uspjeh", kazao je strijelac trećeg gola David Vilja.

Pomoćni trener Barselone Đordi Roura, koji vodi ekipu umjesto Tita Vilanove, rekao je da je dvostruki strijelac Lionel Mesi ponovo pokazao da je izuzetan igrač.

"Za sve one koji su sumnjali u Mesija, on je protiv Milana održao lekciju igranja fudbala. On je izuzetan, okružen velikim igračima i sposoban je da radi to što radi", rekao je Roura.

Trener Milana Masimilijano Alegri istakao je da je Barselona pokazala da je i dalje najbolja ekipa na svijetu.

"Barselona je i dalje najbolji tim na svijetu. Bio bi izuzetan podvig da smo ih prošli. Prva utakmica nije promijenila ova dva tima, ko god tako misli, griješi. Igrali smo mnogo gore nego u prvom duelu, ali to je tako samo zahvaljujući Barseloni", istakao je Alegri.

Pored Barselone, u utorak se u četvrtfinale plasirao i turski Galatasaraj, koji je sa 3:2 pobijedio Šalke u gostima.

"Preuzeli smo kontrolu nad utakmicom u prvom poluvremenu, to je bilo ključno. Oba meča su bila teška i oni i mi smo imali svoje šanse. Međutim, mi smo imali više sreće", istakao je as Galatasaraja Hamit Altintop.

Trener Šalkea Jens Keler rekao je da je njegova ekipa prespavala prvo poluvrijeme.

"Mi i nismo ušli u utakmicu, prespavali smo prvo poluvrijeme. Postigli smo pogodak, ali to nije bilo dovoljno. Nismo bili agresivni koliko je trebalo" rekao je Keler.

Bonus video: