Igrači odluke: Marković, Kordić, Krstović...

Fudbaleri koji su obilježili 28. kolo Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige
1334 pregleda 1 komentar(a)
Ciger, Vlaisavljević, Vučić, Zakarija, Ćetković i Marković slave gol Sutjeske, Foto: Milan Šapurić
Ciger, Vlaisavljević, Vučić, Zakarija, Ćetković i Marković slave gol Sutjeske, Foto: Milan Šapurić

Minula runda domaćeg šampionata donijela je po jednog igrača na svakom meču koji je odlučio - Božo Marković (Sutjeska) je postigao prva dva, Nikola Krstović (Zeta) i Vladan Kordić (Grbalj) oba gola za svoje timove, dok je po jedan pogodak Aleksandra Vujačića (Budućnost) i Darka Nikača (Iskra) takođe riješio pobjednika.

Ali, nisu samo strijelci obilježili 29. kolo. Ovo su fudbaleri koji su se istakli:

Marko Kordić (Grbalj) - sačuvao “nulu” protiv Petrovca, a njegov tim je preskočio rivala na 5. mjestu i definitivno se uključio u borbu za Evropu.

Luka Malešević (Iskra) - bekovi su bili asistenti u važnoj gostujućoj pobjedi Iskre nad Titogradom - Malešević je namjestio prvi, Luka Pejović drugi gol.

Stefan Cicmil (Sutjeska) - štoper koji je opasan po protivnički gol - treći pogodak u drugoj polusezoni postigao je u trijumfu nad Lovćenom.

Igor Vujačić (Zeta) - uz standardo dobar učinak u defanzivi, imao je i majstorski potez u napadu - prelijepim slobodnim udarcem pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

Marko Đukanović (Grbalj) - još jedan od univerzalaca Grblja - štoper, po potrebi lijevi bek, doprinio je važnoj pobjedi i izvrsnoj seriji tima iz Radanovića.

Marko Vučić (Sutjeska) - vratio se na svoju prirodnu poziciju - kao lijevi bek odigrao odličan meč protiv Lovćena.

Nemanja Sekulić (Zeta) - dobili su Golubovčani sjajno pojačanje iz Rudara, Sekulić drži visoku formu.

Luka Mirković (Budućnost) - jedan od samo četvorice standardnih prvotimaca koji su igrali za Budućnost u Kotoru protiv Mornara. Asistirao za gol, ali i dobio žuti karton zbog kojeg neće igrati protiv OFK Titograda u narednom kolu.

Goran Milojko (Zeta) - komandovao na sredini terera - Zeta je “fiksirana” na trećem mjestu.

Irfan Šahman (Iskra) - dobio većinu duela na sredini terena protiv Titograda, pobrinuo se za ravnotežu - Iskra igra bolje u gostima nego kod kuće.

Balša Boričić (Iskra) - gol iz veznog reda - preciznom dijagonalom načeo mrežu Titograda u prvom poluvremenu.

Marko Ćetković (Sutjeska) - igra šampiona mnogo zavisi od njegovih kreacija. Pogodio i stativu.

Elom Nijaveđi (Rudar) - ofanzivac iz Togoa oplemenio je igru Rudara u napadu ovog proljeća, ali sve su prilike neće pomoći Pljevljacima da izbjegnu borbu za opstanak.

Božo Marković (Sutjeska) - golgeterska forma u krucijalno dijelu sezone - gol Budućnosti u posljednjim sekundama prije 10-ak dana je bio važniji, ali su značajni i golovi koje je dao Lovćenu.

Vladan Kordić (Grbalj) - nova sjajna rola 20-godišnjeg napadača - od osam golova ove sezone pet je dao u drugom dijelu, a prvi put dva na jednom meču.

Aleksandar Vujačić (Budućnost) - uz asistenta Mirkovića, dovoljan je bio i strijelac Vujačić u prvoj postavi - većina ostalih (rezervista) razočarala je i trenera Brnovića u Kotoru.

Nikola Krstović (Zeta) - opustio se kada je saznao da na ljeto ima transfer, i to u Zvezdu - golovi se nižu kao na traci, i to na sve načine...

Darko Nikač (Iskra) - izvrstan gol glavom, u engleskom stilu - ušao sa klupe i odlučio utakmicu.

Bonus video: