Budućnost savladala Podgoricu i predstavila nove dresove

"Plavi" u novoj Adidas garnituri slavili sa 3:0, golovima Moraitisa, Mijovića i Janketića

9959 pregleda 6 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Budućnost je bila bolja od Podgorice u drugom pripremnom meču (3:0), a predstavila je i nove dresove - po prvi put do sada "plavi" će igrati u garnituri marke Adidas.

Šampion je slavio sa 3:0, a mrežu tima iz Lješkopolja su pogađali Moraitis, Mijović i Janketić.

Budućnost je počela u sastavu: Dragojević - Vukčević, Ćuković, Adžić, Sekulić - Mirković, Terzić - Ivanović, Božović, Bojović - Moraitis.

Igrali su još: Janketić, Zarubica, Mijović, Vukotić, Đuričković, Milić, Babić, Dašić, Ćetković i Vlahović.

Nekoliko promjena u startnoj postavi izvršio je trener Mladen Milinković u odnosu na prošli meč protiv Adrije - odbrana je bila ista, dok je u veznom redu Terzić počeo umjesto Đuričkovića, Božović umjesto Vukotića, a Bojović umjesto Janketića.

Draško Božović, najbolji igrač prošle sezone u izboru Sindikata fudbalera (SPFCG) neće igrati evropske mečeve zbog suspenzije.

Van stroja su povrijeđeni Petar Grbić i nedovoljno spremni Miloš Raičković.

"Ono što nam preostaje, pokušaćemo da kroz prijateljske utakmice pronađemo tih startnih 11, kako za prvenstvo, tako i za Evropu. S obzirom na to da u Evropi ne možemo da koristimo Draška Božovića zbog kazne, to otvara mogućnosti za neke druge igrače, a isto tako da nađemo nekoga ko će ga dostojno zamijeniti“, kazao je danas za klupski sajt trener Milinković.

Fudbaleri Budućnosti tokom meča sa Podgoricom
Fudbaleri Budućnosti tokom meča sa Podgoricomfoto: FK Budućnost

Prvi meč u narednoj sezoni Budućnost treba da igra 15. avgusta protiv Dečića, ali vjerovatno će ga odigrati malo ranije, jer je samo tri ili četiri dana kasnije na programu meč 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Vjerovatno ćemo nastupiti dan ranije nego što je zakazano, još to nije zvanično, ali kako stvari stoje vjerovatno ćemo pomeriti početak", dodao je Milinković.

Crnogorski šampion će u nedjelju saznati ime rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Bonus video: