Gabi Žezus - Pepov omiljeni eksperiment

Mančester siti “luta” s napadačima i čeka da eksplodira Brazilac. Baš on je bio junak u pobjedi nad Čelsijem

5900 pregleda 0 komentar(a)
Žezus pogodio protiv Čelsija, Foto: Reuters
Žezus pogodio protiv Čelsija, Foto: Reuters

Otišao je Serhio Aguero, propao je dolazak Harija Kejna - Pep Gvardiola u Mančester siti ponovo mora da “izmišlja” najisturenije igrače. Feran Tores, Fil Foden, nekada i Rahim Sterling - često su bili “devetke”, ali je svakom jasno da nijedan od njih ne umije da tako često postiže golove kao Gabrijel Žezus.

Nije Brazilac garancija 20 i više pogodaka u sezoni, ali se profilisao kao Gvardiolin omiljeni napadački eksperiment. Bilo da igra krilnog ili centralnog napadača - Žezus trese mreže. Uradio je to i protiv direktnog rivala Čelsija u najvažnijem trijumfu engleskog šampiona u dosadašnjem dijelu sezone u kojem je pokazao da je spreman da brani tron...

Arsenalovi mladići Emil Smit Rou i Bukajo Saka su dovodili do ludila odbranu i vezni red Totenhema, a golovima su se poslije teških povreda vratili Ansu Fati i Raul Himenes.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Rejna (Lacio) - primio je dva gola u rimskom derbiju, ali i odbranio pobjedu. Refleksna reakcija kod šuta Nikola Zaniola kod rezultata 3:2 je bio momenat utakmice kada je odbrana Lacija u pitanju.

ODBRANA

Diaš (Mančester siti) - Gvardiola je nešto naučio iz tri posljednja poraza u duelima sa Čelsijem. Gotovo perfektna defanzivna partija aktuelnog šampiona na “Stamfordu” je iznijela na površinu sve liderske sposobnosti Portugalca.

Albiol (Viljareal) - 36-godišnji veteran i bivši štoper Reala je odigrao bez greške u remiju Viljareala u Madridu. “Žuta podmornica” je jedini tim koji je ove sezone sačuvao mrežu protiv “merengesa”.

SREDINA

Dias (Milan) - komplikovano gostovanje “rosonera” u Speciji je riješio omaleni Španac. Ušao je u 82. minutu, a u 86. postigao četvrti pogodak u sezoni.

Smit Rou (Arsenal) - Arsenalovi tinejdžeri su se poigravali sa Totenhemom. Smit Rou je načeo Sparse...

Saka (Arsenal) - ..., a Saka je asistencijom i golom za 3:0 pomogao da “tobdžije” upišu treći trijumf zaredom.

Ojarzabal (Sosijedad) - baskijska ekipa je ponovo odlično ušla u sezonu. Ispred nje je na tabeli samo Real. Ojarzabal, simbol Sosijedada, donio je pobjedu protiv Elćea.

NAPAD

Fati (Barselona) - poslije 10 mjeseci je opet na terenu i odmah se nešto dešava u napadu Barse. Mladi napadač se oporavio od povrede, postigao je i gol protiv Levantea.

Imobile (Lacio) - radio je apsolutno sve u derbiju, sem ono što se od njega najviše traži - nije zatresao mrežu. Ali, asistencije kod drugog, a pogotovo trećeg pogotka “nebesko-plavih” su makar pola gola.

Žezus (Mančester siti) - istina je kada Gvardiola kaže da nema vrsnog golgetera u ekipi. Ali, Brazilac rijetko kada podbaci. Vidjelo se to i protiv Čelsija - njegova egzekucija je riješila derbi.

Himenes (Vulverhempton) - pogodio je u Premijer ligi prvi put još od oktobra prošle godine. Potom ga je zadesila teška povreda glave, ali Meksikanac ponovo postaje najvažnija karika u Vulvsima.

Bonus video: