Sutjeska nastavila gdje je stala prije pauze: Zeta bez šansi kraj Bistrice

Lider slavio golovima Dušana Vukovića i Boža Markovića iz penala

3984 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Sutjeska je nastavila odličnu seriju, a Zeta nakon 11 kola ostala jedina ekipa bez pobjede u Telekom Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Nije ni bilo realno da Golubovčani poprave utisak baš u Nikšiću, a na terenu je sve išlo onako kako je želio lider crnogorskog šampionata.

Slavio je 2:0, moglo je i ubjedljivije, pogotovo nakon mnogo bolje igre u prvom poluvremenu.

"Zadovoljan sam i pobjedom i igrom. Šteta je samo što nismo postigli više golova, a mogli smo kada se pogleda broj prilika. Imamo devet trijumfa iz 11 kola, time sam posebno zadovoljan", rekao je trener Sutjeske Milija Savović.

Domaćin je poveo u 17. minutu nakon odlične akcije Vladimira Jovovića i rutinske realizacije Dušana Vukovića.

Već u 19. Vuković je bio blizu pogotka, ali je gol rukom odbranio Ognjen Đinović i skrivio penal.

Jovović je samouvjereno uzeo loptu, šutirao u desni donji ugao, ali je njegovu namjeru pročitao golman gostiju Aleksandar Karadžić.

Crnogorski reprezentativac, bivši fudbaler češkog Jabloneca, tako je propustio priliku da golom kruniše odličnu partiju u prvom dijelu u kojem je počeo praktično svaku opasnu akciju svoje ekipe.

Kod 0:0 je i sa dvadesetak metara uzdrmao prečku...

Sutjeska je bila bolja i u nastavku, ali je bilo mirnije pred golom Karadžića, sve do 86. minuta kada je Amel Tuzović u svom kaznenom prostoru faulirao Nikolu Janjića za jedanaesterac i crveni karton (drugi žuti).

Siguran realizator je bio Božo Marković.

"Nije bilo dileme ko će da pobijedimo. Mogli smo na vrijeme da otklonimo sve dileme, ali bitno je da su stigla tri boda", istakao je Dušan Vuković.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: