Sutjeska na testu poslije pauze, Dečić želi da iznenadi još jednog favorita

Nastavlja se Telekom 1. CFL, danas svi mečevi 15. kola - Sutjeska protiv Dečića kraj Bistrice, Budućnost na Trešnjici, Petrovac protiv Iskre

3711 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Dečić - Sutjeska u Tuzima: Duel Božovića i Koree, Foto: Telekom 1. Cfl/Fscg
Sa meča Dečić - Sutjeska u Tuzima: Duel Božovića i Koree, Foto: Telekom 1. Cfl/Fscg

Nastavlja se Telekom 1. Crnogorska fudbalska liga, nakon pauze od 14 dana zbog obaveza reprezentacija.

Sve utakmice 15. kola na programu su danas, a derbi, najzvučniji meč, igra se kraj Bistrice - nakon što su u prošlom kolu iznenadili Budućnost pog Goricom i slavili 2:1, fudbaleri Dečića pokušaće da zaustave još jednog favorita, apsolutnog lidera tabele, ekipu Sutjeske.

Na klupi Tuzana sjedi Miljan Radović, koji je veći dio prošle sezone vodio Sutjesku i koji će pokušati da spremi “zamku” za svoj nekadašnji tim.

”Dobili su Budućnost, to će im sigurno dati krila. Jeste da ove sezone igraju po sistemu toplo-hladno, ali to nas neće zavarati jer svaki meč sa Dečićem za nas je posebno težak. To je dobra, iskusna ekipa, imaju Kojaševića i Božovića koji u svakom momentu mogu da naprave razliku na terenu. I mi smo, međutim, u dobroj formi, očekujem da damo maksimum i da nastavimo pozitivan niz”, kaže napadač Sutjeske Božo Marković.

Sutjeska na vrhu ima 36 bodova - 12 više od drugoplasirane Budućnosti, 13 od Petrovca, a 14 od Dečića.

”Svaki meč je priča za sebe, mala je razlika u kvalitetu između ekipa, a Dečić je skup odličnih pojedinaca, možda i među najboljima u ligi. Promijenili su i način i sistem igre u odnosu na prethodnog trenera, Mulalića, to je sada sasvim drugačija ekipa, a sigurno će i sadašnji trener Radović, kao i svi mi kada se sastajemo sa bivšim ekipama, imati poseban motiv. Čeka nas, definitivno, vrlo ozbiljna utakmica”, kaže trener Sutjeske Milija Savović, čija je ekipa u prošlom kolu remijem sa Iskrom u Danilovgradu (0:0) prekinula niz od pet vezanih pobjeda, ali je i dalje jedina bez poraza u prvenstvu.

U prvom krugu sezone u Tuzima je bilo 1:1, a Dečić je, inače, neugodan za Sutjesku - Nikšićani nisu slavili na posljednjih šest međusobnih duela, računajući i jednu Kup utakmicu, a u posljednjem međusobnom okršaju kraj Bistrice, maja ove godine, bilo je 1:2.

”Mnogo zahtjevna utakmica, oni su lideri na tabeli, i to sasvim zasluženo. Mi, međutim, kao i u svakoj utakmici, idemo na tri boda - ne znam da li ćemo ih osvojiti, ali sam siguran da imamo dosta toga da pokažemo kraj Bistrice”, kaže krilo Sutjeske, mladi reprezentativac Danilo Pešukić.

Budućnost, barem na papiru, ne bi trebalo da ima težak zadatak, jer gostuje posljednjeplasiranoj i podmlađenoj Zeti, jedinoj ekipi u ligi koja još nema pobjedu.

Ipak, okršaji dva prva crnogorska šampiona uvijek su imali posebnu draž, pa će motivisana ekipa Dragoljuba Đuretića imati motiv da lošu seriju prekine baš protiv aktuelnog šampiona.

”Zeta je, kao i prethodnih sezona, sastavljena od mlađih igrača, ima dva-tri mlada reprezentativca i svi ti momci su željni dokazivanja. Zato nas čeka teška i borbena utakmica, a na nama je da pokažemo kvalitet - moramo da budemo i oprezni i odgovorni”, kaže Luka Mirković, vezista Budućnosti.

”Plavi” su oslabljeni, i to dobro - nema povrijeđenih Igora Ivanovića i Vasilija Terzića (uz duže odsutne Igora Ćukovića i Bogdana Milića), Miloš Raičković ima kartone, a Momčilo Raspopović je pod znakom pitanja.

”Zeta je prava utakmica za mlađe igrače, kao i za prvotimce koji su manje igrali. Naravno, to je prilika za sve nas, a pogotovo za njih da dokažu da zaslužuju da nose dres Budućnosti”, poručio je Mirković.

Petrovac je treći na tabeli, najveće je iznenađenje dosadašnjeg toga prvenstva, a eventualna pobjeda protiv petoplasirane Iskre pod Malim brdom definitivno bi promovisala tim Vladimira Jankovića u najveći jesenji hit.

Mornar dočekuje Rudar i traži prvu pobjedu od 19. septembra i šest mečeva bez trijumfa, a Pljevljake će nakon odlaska Zorana Govedarice i “eksperimenta” sa Đurom Mijuškovićem (bio je trener samo na jednom treningu) voditi tandem Miloš Radanović - Nikola Sekulić.

Podgorica na “DG areni”, u duelu timova koji su u baraž-zoni, dočekuje Jezero.

Parovi 15. kola

PODGORICA - JEZERO (13 h)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

MORNAR - RUDAR (15)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

PETROVAC - ISKRA (15)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

ZETA - BUDUĆNOST (16)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

SUTJESKA - DEČIĆ (17)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

cfl
foto: Sofascore

Bonus video: