Nedodirljivi CR7 - velikan u prosječnom timu (VIDEO)

Ronaldo het-trikom donio pobjedu Mančester junajtedu, Kristijan Eriksen se vraća u pravu formu

1807 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Het-trik za pobjedu nad Totenhemom koja je bila neophodna, ali i za sve kritičare koji nemaju problem da osporavaju uticaj Kristijana Ronalda na rezultate Mančester junajteda.

Ego Portugalca možda smeta privremenom menadžeru Ralfu Rangniku i većem dijelu saigrača, ali svi oni znaju da Junajted bez Ronalda teško da može da izađe na kraj sa rivalima u borbi za mjesto u Ligi šampiona.

U subotu je na “Old trafordu” Totenhem igeao fudbal i stvarao šanse, a CR7 na drugoj strani bio konkretan - imao je pet šansi, tri je pretvorio - za velika tri boda. “Đavoli” su, ipak, opet van zone Top 4, jer Arsenal ima bod više i tri utakmice manje...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evopski fudbalski vikend:

GOLMAN

Nojer (Bajern) - drugi meč zaredom je na golu, povreda je prošlost. Bavarci uprkos dominaciji nisu mogli do pobjede u Hofenhajmu, ali je i iskusni čuvar mreže “skinuo” nekoliko šansi protivnika.

ODBRANA

Kalulu (Milan) - njegov gol je napravio razliku u pobjedi Milana nad Empolijem. Velika tri boda za “rosonere”, pogotovo nakon remija Intera protiov Torina.

Ager (Ren) - o njemu se priča kao o jednom od najboljih štopera u Ligi 1. Marokanac ima 25 godina, prije dva ljeta je stigao u Ren iz Dižona za manje od pet miliona eura.

SREDINA

Parti (Arsenal) - “tobdžije” imaju kvalitet da dominiraju, a Parti garantuje ozbiljan ritam na sredini terena. Bivši vezista Atletika je bio strijelac protiv Lestera, Arsenal čuva četvrto mjesto.

Haverc (Čelsi) - magija u primanju lopte, potom i u realizaciji - klasa Njemca je donijela tri boda Čelsiju u duelu sa Njukaslom.

De Paul (Atletiko Madrid) - kakva je sezona Atletika, takva je i njegova - sa mnogo uspona i padova. U petak je donio trijumf nad Kadisom u još jednom meču u kojem je šampion bio daleko od svog nivoa.

Eriksen (Brentford) - u igri Brentforda se sve vrti oko njega, iako je nedavno došao. “Dolazak Eriksena nije kocka”, rekao je menadžer ekipe Tomas Frenk.

NAPAD

Ronaldo (Mančester junajted) - nije više toliko moćan da iz sedmice u sedmicu pravi razliku, ali partija protiv Totenhema je dokaz da samo Ronaldo može da sačuva “crvene đavole” ove sezone.

Morata (Juventus) - upisao se dva puta u Đenovi, otvorio je akciju i kod autogola za 1:0... Sve što je Juve napadački uradio na “Marasiju” imalo je pečat Španca.

Tores (Barselona) - nema više suza nakon promašaja, kao protiv Napolija u Ligi Evrope... Feran sada donosi sreću Barsi. Postigao je tri gola u sedam dana u La Ligi u dva trijumfa “blaugrane”.

Osimen (Napoli) - odbrana Milana ga je zaustavila, ali u Veroni rival nije imao šansi protiv Nigerijca. Napoli ne odustaje, vjeruje u Skudeto, iako je Milan na plus tri...

Bonus video: