Bivši francuski napadač: Mesi i Ronaldo su morali da budu pametniji

"Njihove karijere su završene ili su blizu kraja i mislim da obojica moraju da budu zadovoljni onim što su postigli u posljednjih 15 godina. Bili su ispred ostalih i sada je normalno da uspore", kaže Nikola Anelka

4257 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Velikani preživljavaju teške trenutke - Lionel Mesi je dočekao da mu zbog slabih partija zvižde navijači kluba za koji igra, Kristijano Ronaldo ima turbulentnu sezonu u Mančester junajtedu.

Postavlja se pitanje i motivacije i objektivnih mogućnosti asova koji imaju 34 odnosno 37 godina, a bivši napadač Nikola Anelka vjeruje da su Argentinac i Portugalac propustili da u pravom trenutku napuste veliku scenu.

"Ovo se dešava igračima koji bez obzira na sve žele da igraju što duže", rekao je Anelka i dodao:

"Njihove karijere su završene ili su blizu kraja i mislim da obojica moraju da budu zadovoljni onim što su postigli u posljednjih 15 godina. Bili su ispred ostalih i sada je normalno da uspore".

Anelka priznaje da je više očekivao od Mesija u dresu PSŽ-a.

"Iznenađen sam, mislio sam da će igrati dobro u Francuskoj, ali i da će Ronaldo naići na probleme u Engleskoj. Ipak je Premijer liga najzahtjevnije prvenstvo na svijetu", dodao je Anelka.

"U ovom periodu karijere im je trebao neki manje zahtjevan izazov. Bitno je da donesete pravu odluku u pravom trenutku, zato su morali da budu pametniji. Ja sam igrao do 36. godine, ali sam već sa 32 bio u Kini", prisjetio se nekadašnji golgeter Arsenala.

Bonus video: